Güveçte Karides

Güveçte Karides

Güveçte Karides, Oldukça besleyici olan karidesi ızgarada, tavada yada güveçte pişirerek enfes bir lezzet yakalayabilirsiniz.Eğer daha önce hiç yapmadı iseniz bu zamana kadar enfes bir lezzetten mahrum kalmışsınız demektir. Eğer akşam yemeğinde güveçte karides yapmış iseniz hiç şüphesiz herkes sadece güveçte karides yiyecektir. Güveçte karides yapması hiçte zor değil mutlaka deneyin derim.

Güveçte Karides İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Bir çay kaşığı pul biber
  • 200 gram temizlenmiş kabukları soyulmuş olan karides (küçük boy alabilirsiniz büyük boy almanıza gerek yoktur. Ayrıca karidesi kabuklu alacak iseniz 500 gram alın ki kabuklarını soyunca elinizde tam olarak 200-250 gram kadar kalsın.)
  • Bir çay kaşığı tuz (ister iseniz bir buçuk çay kaşığı da atabilirsiniz.)
  • 500 gram kültür mantarı
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki tane orta boy domates
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki tane yeşil biber
  • İki diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir orta boy kuru soğan
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar (kaşarı kolay bir şekilde rendelemek için buzdolabının dondurucu gözünde bekleterek biraz sertleştikten sonra daha kolay rendelenir.)

Güveçte Karides Yapılışı

Bu enfes lezzeti yapmak için öncelikle karidesleri temizleyin ve iyice yıkayarak bir süzgeç içine alın. Daha sonra mantarları iyice yıkayın ve küçük,küçük doğrayın mantarlardan sonra domatesleri de iyice yıkayın ve küp, küp doğrayın. Sonra kuru soğanın kabuklarını soyun biberler ile soğanı da küçük, küçük doğrayın. Karidesi yapmaya başlamadan önce iki yüz derecede ısıtmış olduğunuz fırın içine güveç kaplarını koyun ve fırın ile beraber ısıtın. Ön işlemlerinden sonra sıra geldi karidesi yapmaya bunun için derin bir tava içerisinde tereyağı ile zeytin yağını iyice erittikten sonra ilk önce daha önceden doğarmış olduğunuz kuru soğanları sonrada sarımsakları ilave ederek yakmadan biraz kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra soğanların içine yeşil biberleri de ilave edin soğan ve biberden sonra bir dakika kadar kavurun ve mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp diriliği geçene dek yedi, sekiz dakika kadar pişirin. Daha sonra pul biberi, domatesi ve karabiberi de ilave edin domatesler suyunu salıp buharlaşana kadar pişirme işlemine devam edin. En son da daha önceden temizlemiş olduğunuz karidesleri tavanın içine ilave ederek iki, üç dakika kadar karideslerin rengi beyaz renk alana kadar iyice kavurun ve ocağın altını kapatın. Daha önceden ısıtmış olduğunuz güveç kapları içine karışımı bölü ve üstlerine bol, bol rendelenmiş kaşar peyniri rendeleyin. Daha sonra fırın içine koyun ve tam beş dakika kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin. Harika güveçte karides artık servise hazır sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Not: Karides 4 büyük mezhepte hanefilerce helal sayılmamıştır.

Son Güncelleme : 25.10.2018 05:56:34
Güveçte Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Güveçte Karides Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Güveçte Karides"
Merhaba, güveçte yapılan karides yemeğini ben de denemek istiyorum ama karideslerin nasıl temizlendiği hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. bunun yanında bu yemeğin üzerine herhangi bir sos eklememiz durumunda lezzetin de artacağını düşünüyorum. Karides temizliği ve sos hakkında yardımcı olur musunuz?
Sehhare . 03.10.2018 19:58:26
CEVAP YAZ
Karides Yemeği
Karides Yemeği
Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides bu yönüyle de diğer deniz mahsüllerinden ayrılır. Görünüş itibariyle bazılarına itici gelse de...
Amano Karides
Amano Karides
Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırılmıştır. Görüntü olarak yarı-transparan kahverengi tonlara sahip bir karides türüdür. Amano k...
Karidesli Noodle
Karidesli Noodle
Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. İçine koyulan her şeye ayrı bir lezzet verir. Tarifimizde noodle ve karidesi aynı anda kullan...
Karidesli Pizza
Karidesli Pizza
Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezzeti her öğünde rahatlıkla tüketebilirsiniz. İster bir pazar kahvaltısında ailenizle, ister öğ...
Karides Nasıl Temizlenir
Karides Nasıl Temizlenir
Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür. Ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesler boyutlarına göre isimlendirilirler. En büyük karidesler Jumbo, orta boy olanlar kanal, küçük bo...
Tereyağlı Karides
Tereyağlı Karides
Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırdığımız ufak boy karideslerden alıyorsunuz ardından ama küçük boyunu bulamadım büyük boy ka...
Karides Güveç Nasıl Yapılır
Karides Güveç Nasıl Yapılır
Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirilebilir. Sonuçta gerçekten lezzetli bir karides yemeği yiyebi...
Karides Sosu
Karides Sosu
Karides Sosu, Bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur. Ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. Bu sos genelde pane haldeki karidesle tam bir uyum içinde olmaktadır.Karides sosu için gerek...
Karides Nasıl Ayıklanır
Karides Nasıl Ayıklanır
Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabiki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir. Karidesler boylarının büyüklüğüne göre Jumbo ve kanal ve cimcime adı altında adlandırılmaktadır. Karideslerinin...
Sarımsaklı Karides
Sarımsaklı Karides
Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriyorum haydi başlayalım yemek severler.Sarımsaklı karides malzemeleri; Yarım Kilo Karides Ya...
Dondurulmuş Karides Güveç
Dondurulmuş Karides Güveç
Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaşayan bir çok çeşidi vardır. Ülkemizde Karadeniz dışında bütün denizlerde avlanabilmektedir, b...
Karides Söğüş
Karides Söğüş
Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere bile yeyip tadına bakan kişiler adeta karides söğüşün etkisi altından kurtulamamış bir lezzet ...

 

Karides Kolesterol
Beyaz İnci Karides
Karides Yemekleri
Karidesli Makarna
Karides Yavrusu
Karides Güveç Kalori
Karides Türleri
Karides Besin Değeri
Karides Cızlama
Güveçte Kaşarlı Karides
Karides Güveç
Karides Makarna
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Karides Balığı
Karides Nasıl Pişirilir
Güveçte Tereyağlı Karides
Karides Cipsi
Dondurulmuş Karides
Karides Yemeği
Amano Karides
Karidesli Noodle
Karidesli Pizza
Karides Nasıl Temizlenir
Tereyağlı Karides
Karides Güveç Nasıl Yapılır
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Popüler İçerik
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz.Dondurulmuş karides ile taze ...
Karides Balığı
Karides Balığı
Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgeler...
Karides Nasıl Pişirilir
Karides Nasıl Pişirilir
Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırma...
Güveçte Tereyağlı Karides
Güveçte Tereyağlı Karides
Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk piş...
Karides Cipsi
Karides Cipsi
Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hemde çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması...
Dondurulmuş Karides
Dondurulmuş Karides
Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sular...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019