Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Karides Pişirme

Karides Pişirme

Karides pişirme, karides deniz ürünleri arasında balıklardan sonra en fazla tüketilen bir besindir. Kalorisi düşük fakat kolesterol değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle kolesterolü yüksek olanların daha dikkatli ve kontrollü tüketmeleri gerekir. Karides aslında birçok şekilde pişirilebilir. Haşlaması, kızartması, tavası, ızgarası, salatası ya da güveci yapılabilir. Tüm bunlar farklı soslarla hazırlanarak birbirinden lezzetli şekilde sunumu yapılabilir. Karides tek başına hazırlanabileceği gibi ana yemek balıkların yanında garnitür olarak da tüketilebilir. Diğer tüm balık çeşitleriyle mükemmel uyum sağlar.

Karides pişirme sırasında en önemli unsur kabuklarının ayıklanmasıdır. Bağırsaklarının da temizlenmesi gerekir. Karidesin sırt kısmına bıçak yardımıyla bir çizik atılarak kolayca bağırsakları temizlenebilir. Karides mutlaka çiğken temizlenmelidir. Ayrıca karideslerin kabuklu mu kabuksuz mu pişirilmesi gerektiği de merak konusudur. Eğer karidesi söğüş olarak salatada veya mezede kullanacaksa kabuklu haşlayıp daha sonra soymak gerekiyor. Eğer karidesten sote, güveç, ızgara ya da çorba vb. Yapılacaksa önce kabukların soyulup daha sonra pişirilmesi gerekir. Önce karidesin bacaklarını ve kafasını kopartmak üzerindeki kabuğu çıkartmak için oldukça yardımcı olacaktır. Karidesin kabuğu soyulduktan sonra dış yüzeyinde boydan boya koyu gri renkte bir damar ortaya çıkacaktır. Bu damarında bıçakla çizerek atılması gerekiyor. Karidesin kabukları ve kafaları kesinlikle atılmamalıdır. Daha sonra balık çorbası veya balık suyu yaparken kullanmak için buzdolabı poşetine koyup buzluğa atılabilir.

Karides pişirme sırasında dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli nokta ise çok fazla pişirilmemesi gerektiğidir. Çok piştiğinde içindeki öz suyunu kaybederek lastik gibi sert bir kıvam alır. Karidesin çiğken beyaz ve yarı saydam bir görüntüsü vardır. Bu görüntü kaybolup pembe bir renk alana kadar pişirmek yeterlidir. Bu süre ortalama olarak 3-4 dakika arası değişir. Karides tava yapmak için karidesin kabuklarını soyduktan sonra tereyağında tuz, kekik, pul biber ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte kavrulur. Karides salatası ya da mezesi yapmak için çimçim veya jumbo karidesler kabuklu veya kabuksuz şekilde haşlanabilir.

Meze şeklinde veya sos eşliğinde sunmak için karidesin kafasını koparıp kabukları üstündeyken haşlanması önerilir. Çimçim diye tabir edilen küçük boy karidesler 2-3 dakika jumbo karides diye tabir edilen büyük boy karidesler ise 4-5 dakika haşlanması yeterli olacaktır. Haşlama suyuna küp şeklinde doğranmış kuru soğan ve yarım fincan sirke ilave edilebilir. Ayrıca haşlama suyuna lezzet katmak için kereviz sapı, maydanoz, defne yaprağı, karabiber ve limon suyu ilavesi de yapılabilir. Pratik bir karides salatası için zeytinyağı, tuz, limon, ince kıyılmış maydanozla birlikte karidesler harmanlanır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapılabilir. Karides ızgara için jumbo karidesler tercih edilebilir. Izgara öncesi karideslerin farklı malzemelerle marine edilmesi gerekir. Bunun için kabukları soyulmamış karideslerle zeytinyağı, maydanoz, kekik, limon suyu, sarımsak karıştırılarak 1-2 saat buzdolabında bekletilmelidir. Daha sonra elektrikli ızgarada veya mangalda sık sık çevirerek pişirilir. Tercihe göre şişe dizilerek de pişirilebilir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:28:49
Karides Pişirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Karides Pişirme Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Karides Pişirme"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karides Yemeği
Karides Yemeği
Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides bu yönüyle de diğer deniz mahsüllerinden ayrılır. Görünüş itibariyle bazılarına itici gelse de...
Amano Karides
Amano Karides
Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırılmıştır. Görüntü olarak yarı-transparan kahverengi tonlara sahip bir karides türüdür. Amano k...
Karidesli Noodle
Karidesli Noodle
Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. İçine koyulan her şeye ayrı bir lezzet verir. Tarifimizde noodle ve karidesi aynı anda kullan...
Karidesli Pizza
Karidesli Pizza
Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezzeti her öğünde rahatlıkla tüketebilirsiniz. İster bir pazar kahvaltısında ailenizle ister öğl...
Karides Nasıl Temizlenir
Karides Nasıl Temizlenir
Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesler boyutlarına göre isimlendirilirler. En büyük karidesler Jumbo, orta boy olanlar kanal, küçük boy...
Tereyağlı Karides
Tereyağlı Karides
Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırdığımız ufak boy karideslerden alıyorsunuz ardından ama küçük boyunu bulamadım büyük boy karid...
Karides Güveç Nasıl Yapılır
Karides Güveç Nasıl Yapılır
Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirilebilir. Sonuçta gerçekten lezzetli bir karides yemeği yiyebi...
Karides Sosu
Karides Sosu
Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. Bu sos genelde pane haldeki karidesle tam bir uyum içinde olmaktadır.Karides sosu için gerekl...
Karides Nasıl Ayıklanır
Karides Nasıl Ayıklanır
Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir. Karidesler boylarının büyüklüğüne göre Jumbo ve kanal ve cimcime adı altında adlandırılmaktadır. Karideslerinin ...
Sarımsaklı Karides
Sarımsaklı Karides
Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriyorum haydi başlayalım yemek severler.Sarımsaklı karides malzemeleriYarım Kilo KaridesYarım ça...
Dondurulmuş Karides Güveç
Dondurulmuş Karides Güveç
Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaşayan birçok çeşidi vardır. Ülkemizde Karadeniz dışında bütün denizlerde avlanabilmektedir, bo...
Karides Söğüş
Karides Söğüş
Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere bile yiyip tadına bakan kişiler adeta karides söğüşün etkisi altından kurtulamamış bir lezzet ...

 

Karides Kolesterol
Beyaz İnci Karides
Karides Yemekleri
Karidesli Makarna
Karides Yavrusu
Karides Güveç Kalori
Karides Türleri
Karides Besin Değeri
Karides Cızlama
Güveçte Kaşarlı Karides
Karides Güveç
Karides Makarna
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Karides Balığı
Karides Nasıl Pişirilir
Güveçte Tereyağlı Karides
Karides Cipsi
Dondurulmuş Karides
Karides Yemeği
Amano Karides
Karidesli Noodle
Karidesli Pizza
Karides Nasıl Temizlenir
Tereyağlı Karides
Karides Güveç Nasıl Yapılır
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Popüler İçerik
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz.Dondurulmuş karides ile taze ...
Karides Balığı
Karides Balığı
Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgeler...
Karides Nasıl Pişirilir
Karides Nasıl Pişirilir
Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin  barındırma...
Güveçte Tereyağlı Karides
Güveçte Tereyağlı Karides
Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk piş...
Karides Cipsi
Karides Cipsi
Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hemde çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması...
Dondurulmuş Karides
Dondurulmuş Karides
Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sular...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024