Arı Karides Arı Karides, Vahşi türlerinde genelde üç renk bulunmaktadır. Beyaz ile siyah rengin yanı sıra kuruk ve baş kısımlarında turuncumsu renklerde vardır. Vahşi olanlarda beyaz renk daha az olur. Nitrat fazlalığına oldukça duyarlı olur en iyi ve en normal olan su ısısı ise yirmi beş derecedir. Kırmızı renkli kristal karides arı karidesinin mutasyona uğramış halidir. Melanin (siyah pigment) oranı aza indirilerek albinotik olmayan bir mutasyon elde edilir arı karidesler kaplan karidesler ile melezleştirilerek verimli ve oldukça sağlıklı karidesler elde edilir. Bu melezlere ise Tigerbienen, Tigerbee veya TIBi denilir. Arı karides ilk defa 2008 yılında piyasaya çıkmıştır. Arı karides akvaryumlarda da oldukça yenidir. Bu karides çeşidinin orjini ise Güney Çin'dir. Arı karidesler çinin tatlı su kaynaklarının hemen ağız kısmında başlangıç noktasında yabani bir şekilde hayatlarını sürdürmektedirler. Yakalanan yabani arı karideslerden çoğaltma girişiminde bulunulan ve bu konuda da başarıya ulaşıldığı hakkında bazı yazılar yazılmıştır. Yazılan bu yazılarda üretim sırasında su ph'şının altı buçuk sertliğinde ve ısısının da yirmi üç derece olması gerektiği yazılmıştır.
Arı Karides Beslemek Beslenmeleri hakkında arı karidesleri günde sadece bir kez beslemeniz yeterli olur. Vermiş olduğunuz yemlerin 2-3 saat içerisinde bitirilmiş olması en iyisidir. Çok aşırı yem vermek hem suyun kalitesini bozacak hemde kirli su yüzünden ölümler ortaya çıkacaktır. Yabani ortamda arı karideslerin bir leş yiyicisi olduğu asla unutulmaması gerekir bu sebepten dolayı onlar kesinlikle aç kalmazlar. Bu sebepten dolayı da akvaryumda 1-2 gün süreyle yem atmamanız onları aç bırakacağınız anlamına gelmez. Bitkilerin üstünde ve camlarda meydana gelen algleri temizleyerek karınlarını doyurmaktadırlar. Arı karideslerin yavruları ise cinsiyetlerine göre tasnifleri de oldukça zor olur. Hatta ergenlik çağında olan genç arı karidesler içinde geçerli bir husustur. Ancak dişi olan arı karidesler yetişkin olduklarında cinsiyetleri oldukça kolay bir şekilde anlaşılır. Öbür karides çeşitlerinde de olduğu gibi dişi karidesler erkek karideslere bakarak biraz daha iri olmaktadırlar. Bel kısımlarının hemen altında onları oldukça kalın gösteren bir kavis vardır. Yetişmiş arı karidesler de ise bu açıklamanın haricindeki öbür karidesler ise erkek olur. Elimizde çokta detaylı bir bilgi olmamakla beraber üretimi arı karides veya kristal kırmızı karidese en uygun bir bakımın uygulanması hiçbir problem yaratmaz. Yaşamsal su parametreleri ile aynı seviyede olmuş olmaları bize bu yolu açar. Bakımlarına göre renkleri değişmektedir. Arı karideslerin yabancı piyasalarda renkleri mavi ile kahverengimsi yada morumsu tonlarda renkleri vardır. Arı karideslerin doğadaki renkleri mavi değildir beslenme ve bakım ile mavi rengi alırlar.
Arı Karides Kimliği - Davranış Şekli: Barışçıl
- Latince Adı: Caridina serrata
- Zorluk seviyesi: 2
- Coğrafi Kökeni: Japonya ülkesinin bazı bataklıkları
- Su sertliği: 6-10 derece
- Sıcaklık: 22-25 derece
- Beslenme Şekli: Otçul
- Kendi türlerine davranışı: Barışçıl
- Ph: 6.0-7.0
- En çok büyüdüğü boy: 4 santimetre
- En az akvaryum hacmi: 20 litre
- Üreme: Arı karideslerin üremeleri oldukça kolay olur fakat yavrularını büyütmeleri çok zor olur. Eğer çok iyi bakılır ise ayda bir yavru vermektedir.
- Genel Yorum: Arı karideslerin yaşam süreleri 15 ay olur. Altıncı ayda olgunlaşmaya başlarlar. Boyları ise çok küçük olduğundan dolayı çokta iyi yosun yiyemezler. Havuç, pul yem ve haşlanmış ıspanak verilebilir. Arı karideslerin beyaz, siyah, kahverengi ve siyah-beyaz renkleri vardır.
Son Güncelleme : 10.11.2018 03:33:54 Arı Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Arı Karides" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Karides Yemeği | Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides bu yönüyle de diğer deniz mahsüllerinden ayrılır. Görünüş itibariyle bazılarına itici gelse de... |  | Amano Karides | Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırılmıştır. Görüntü olarak yarı-transparan kahverengi tonlara sahip bir karides türüdür. Amano k... |  | Karidesli Noodle | Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. İçine koyulan her şeye ayrı bir lezzet verir. Tarifimizde noodle ve karidesi aynı anda kullan... |  | Karidesli Pizza | Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezzeti her öğünde rahatlıkla tüketebilirsiniz. İster bir pazar kahvaltısında ailenizle, ister öğ... |  | Karides Nasıl Temizlenir | Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür. Ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesler boyutlarına göre isimlendirilirler. En büyük karidesler Jumbo, orta boy olanlar kanal, küçük bo... |  | Tereyağlı Karides | Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırdığımız ufak boy karideslerden alıyorsunuz ardından ama küçük boyunu bulamadım büyük boy ka... |  | Karides Güveç Nasıl Yapılır | Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirilebilir. Sonuçta gerçekten lezzetli bir karides yemeği yiyebi... |  | Karides Sosu | Karides Sosu, Bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur. Ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. Bu sos genelde pane haldeki karidesle tam bir uyum içinde olmaktadır.Karides sosu için gerek... |  | Karides Nasıl Ayıklanır | Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabiki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir. Karidesler boylarının büyüklüğüne göre Jumbo ve kanal ve cimcime adı altında adlandırılmaktadır. Karideslerinin... |  | Sarımsaklı Karides | Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriyorum haydi başlayalım yemek severler.Sarımsaklı karides malzemeleri; Yarım Kilo Karides Ya... |  | Dondurulmuş Karides Güveç | Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaşayan bir çok çeşidi vardır. Ülkemizde Karadeniz dışında bütün denizlerde avlanabilmektedir, b... |  | Karides Söğüş | Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere bile yeyip tadına bakan kişiler adeta karides söğüşün etkisi altından kurtulamamış bir lezzet ... | | | Karides Kolesterol | | Beyaz İnci Karides | | Karides Yemekleri | | Karidesli Makarna | | Karides Yavrusu | | Karides Güveç Kalori | | Karides Türleri | | Karides Besin Değeri | | Karides Cızlama | | Güveçte Kaşarlı Karides | | Karides Güveç | | Karides Makarna | | Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır | | Karides Balığı | | Karides Nasıl Pişirilir | | Güveçte Tereyağlı Karides | | Karides Cipsi | | Dondurulmuş Karides | | Karides Yemeği | | Amano Karides | | Karidesli Noodle | | Karidesli Pizza | | Karides Nasıl Temizlenir | | Tereyağlı Karides | | Karides Güveç Nasıl Yapılır | | Karides Sosu | | Karides Nasıl Ayıklanır | | Sarımsaklı Karides | | Dondurulmuş Karides Güveç | | Karides Söğüş | Popüler İçerik | Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz.Dondurulmuş karides ile taze ... | Karides Balığı Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgeler... | Karides Nasıl Pişirilir Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırma... | Güveçte Tereyağlı Karides Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk piş... | Karides Cipsi Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hemde çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması... | Dondurulmuş Karides Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sular... | |