Karides pişirirken en çok hangi yöntemi tercih ediyorsunuz? Haşlama sonrasında elde edilen o taze ve hafif lezzeti mi, yoksa ızgara yapmanın getirdiği o dumanlı aromayı mı daha çok seviyorsunuz? Özellikle dondurulmuş karidesler için çözme işlemini nasıl yapıyorsunuz, herhangi bir ipucu verir misiniz? Ayrıca, baharatlarla marine etme konusunda ne kadar cesursunuz? Denediğiniz en ilginç karides tarifi hangisiydi?
Karides pişirme yöntemleri arasında benim en çok tercih ettiğim yöntem genellikle ızgara. Izgara yapmanın getirdiği dumanlı aroma, karidesin lezzetini gerçekten ön plana çıkarıyor. Ancak haşlama sonrasında elde edilen o taze ve hafif lezzet de oldukça hoş.
Dondurulmuş karidesleri çözerken, buzu buzdolabında bir gece bekleterek çözmek en iyi yöntem. Bu şekilde karidesler yavaşça çözüldüğü için dokuları daha az etkileniyor, ayrıca su altına tutmaktan kaçınmak da önemli, çünkü bu durum karideslerin suyun içinde aşırı yumuşamasına neden olabilir.
Baharatlarla marine etme konusunda oldukça cesurum. Genelde zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatlar kullanarak marine ediyorum. Denediğim en ilginç karides tarifi ise, baharatlı hindistancevizi soslu karides oldu. Bu tarif, karidesin lezzetini tamamen farklı bir boyuta taşıdı.
Senin en çok hangi yöntemi tercih ettiğini ve en favori tariflerini merak ediyorum!
Karides pişirirken en çok hangi yöntemi tercih ediyorsunuz? Haşlama sonrasında elde edilen o taze ve hafif lezzeti mi, yoksa ızgara yapmanın getirdiği o dumanlı aromayı mı daha çok seviyorsunuz? Özellikle dondurulmuş karidesler için çözme işlemini nasıl yapıyorsunuz, herhangi bir ipucu verir misiniz? Ayrıca, baharatlarla marine etme konusunda ne kadar cesursunuz? Denediğiniz en ilginç karides tarifi hangisiydi?
Cevap yazMerhaba Ersegüün,
Karides pişirme yöntemleri arasında benim en çok tercih ettiğim yöntem genellikle ızgara. Izgara yapmanın getirdiği dumanlı aroma, karidesin lezzetini gerçekten ön plana çıkarıyor. Ancak haşlama sonrasında elde edilen o taze ve hafif lezzet de oldukça hoş.
Dondurulmuş karidesleri çözerken, buzu buzdolabında bir gece bekleterek çözmek en iyi yöntem. Bu şekilde karidesler yavaşça çözüldüğü için dokuları daha az etkileniyor, ayrıca su altına tutmaktan kaçınmak da önemli, çünkü bu durum karideslerin suyun içinde aşırı yumuşamasına neden olabilir.
Baharatlarla marine etme konusunda oldukça cesurum. Genelde zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatlar kullanarak marine ediyorum. Denediğim en ilginç karides tarifi ise, baharatlı hindistancevizi soslu karides oldu. Bu tarif, karidesin lezzetini tamamen farklı bir boyuta taşıdı.
Senin en çok hangi yöntemi tercih ettiğini ve en favori tariflerini merak ediyorum!