Tereyağlı Karides
Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırdığımız ufak boy karideslerden alıyorsunuz ardından ama küçük boyunu bulamadım büyük boy karides aldıysanız da o da olur kısa sürede hemen hazırlarsınız. Kabukları üstündeyken de pişirebileceğiniz gibi soyabiliriz de tabi bu tercih size kalmış ve kuyruk kısmını kopartmadan yaparsak görünüş açısından güzel bir karides hazırlamış oluruz.
Tereyağlı karides yapmak için malzemeler- 400 gram kadar karides çimçim veya jumbo boy alabilirsiniz.
- İki yemek kaşığı tereyağı ekmekle yemek isterseniz biraz çok fazla tereyağı koyunuz.
- İki diş sarımsak
- Bir çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir tutam maydanoz
Tereyağlı karides nasıl yapılır?
Tereyağımızı tavada erittikten sonra ince ince doğradığımız veya dövdüğümüz sarımsağı soteliyoruz. Karidesleri yıkayıp suyunu süzüyoruz. Süzdüğümüz karidesleri, tuz ve pul biberi de ilave edip tavada katıp üç dört dakika kavuruyoruz. Eğer ufak boy karides kullanıyorsanız iki üç dakika yeter. Fazla pişirmemeye özen gösterin. Çünkü bu şekilde vitaminlerini öldürmemiş olursunuz veya karidesler çok kurur bir şeye benzemez. Serviste üstüne ince doğradığımız maydanozları koyarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 12:48:46
Tereyağlı Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|