İlk önce karidesleri temizlemekle başlayalım, temizlenmiş karidesleri bol su ile yıkayarak süzülmesi için süzgece alıyoruz, karidesler süzülürken diğer malzemelerimizi hazırlayalım.
Sarımsağın kabuklarını soyup uzunlamasına doğrayalım, tereyağını orta boy bir tavada ısıtalım ve sarımsakları içine atarak kızartalım. Ardından karidesi atarak tavaya, karides suyunu çekip, kızarana kadar pişirelim. Son olarak ağız tadınıza göre tuz, pul biber ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım. Tereyağında karides hazır olmuştur, servis yaparken isterseniz roka ve maydanozla süsleme yapabilirsiniz. Tereyağında karidesimizi servis yaparken özellikle dikkat etmemiz gereken sıcak olmasıdır.
Afiyet olsun.
Tereyağında karidesi damak zevkinize göre değişik şekillerde hazırlayabilirsiniz. İsterseniz domates ve baharat ekleyebilirsiniz, dilerseniz tereyağlı karidesi verdiğim tarifteki gibi hazırlayarak güveç kaplarına koyup beş dakika fırında bekletebilir o şekilde de servis yapabilirsiniz.