Mantarlı Karides

Mantarlı karides, karidesi yemek çeşitlerinden birisidir. Karidesin çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunlardan birisi olan mantar karidese çok yakışmaktadır. Mantarlı karides hemen hemen herkesin damak tadına uygun bir lezzettir. Karides suda yaşayan bir canlıdır. Balıktan sonra en çok tüketilen su canlısıdır. Karidesin çok fazla türü vardır. Bunlardan bazıları yiyeceklerde tüketilirken bazıları da evde beslemek amacı ile kullanılır.
Kokteyl amacı da kullanılan karides, sunumlara hoş bir görüntü verirken bunun yanında muhteşem bir lezzet de verir. Kolesterolü olan kişiler karidesi çok tüketmemelidir. Karides faydalı bir canlıdır. Selenyum minerali yönünden zengin bir besindir. Bu yüzden kanser ve ciddi hastalıklara karşı koruyucudur. Beynin düzenli gelişmesinde ve beynin çalışmasında önemli bir rol oynar. Diyet listelerinin vazgeçilmezlerindendir. Karides sarımsı, gri, kahverengi ve pembe renkte olabilir. Diş etleri hastalıklarında da karides iyi gelir. Karides taze olarak da donmuş olarak da kullanılmaktadır.

Mantarlı karides tarifi malzemeleri

  • Bir tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam pul biber
  • 500 gram karides
  • 500 gram mantar
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 10 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Mantarlı karides tarifi nasıl yapılır?


İlk olarak karidesler iyice yıkanır ve kafaları kopartılır.
Daha sonra ayakları ve kuyrukları kopartılır. Çizik atılarak bağırsakları çıkartılır. Bir tavaya temizlenmiş ve yıkanmış karidesler atılır. Karidesler suyunu bırakınca 1 çorba kaşığı sirke ilave edilir. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar karidesler tavada çevrilir. Karidesler çok fazla ateşte kalmamalı, çünkü kaldığında sert ve lastik gibi olur. Bu durumda lezzetini bozar. Mantarlar yıkanır ve küp-küp doğranır. Bir kaba koyulur ve kararmaması için limon suyu ilave edilir. Ayrı bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyulur. Sarımsaklar doğranır ve tavanın içerisine atılır. Daha sonra domatesler soyulur ve küp şeklinde doğranır. Yeşil biberler halka şeklinde doğranır ve tavaya domates, biber eklenir. İçerisine mantarlar süzülür ve eklenir. Biraz piştikten sonra içerisine karidesler koyulur ve 3 dakika kadar pişirilir. Ocağın altı kapandıktan sonra karabiber, tuz, pul biber eklenir ve karıştırılır. Eşit miktarda güveç kaplarına koyulur ve önceden ısıtılmış fırına verilir. Fırında piştikten sonra kaşar peyniri ilave edilir. Sıcak bir şekilde servis edilir.
20.01.2024 22:34:43
Mantarlı Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantarlı Karides Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantarlı Karides"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024