Kiremitte Karides

Kiremitte Karides, tarifi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir tarif olduğundan vücudumuzun ihtiyacı olan eksik değerleri rahatlıkla karşılayabiliyor. Tam bir omega 3 kaynağı olan karides özellikle çocukların beyin ve vücut gelişiminde büyük etkisi bulunmaktadır. Kiremitte karides tarifi oldukça düşük bir kaloriye sahip olduğundan kilo alma riskini de ortadan kaldırıyor.
En sevdiğim özelliklerinden biri ise içerisinde omega 3 ile B12 solenyum ve D vitamini değerlerini de içinde barındırıyor olmasıdır. Özellikle yaşlı, hasta ve çocukların bol bol yemesi gereken bir yemek tarifidir. Her zaman donmuş olanı değil de taze karidesleri de tercih etmelisiniz. İsterseniz bu muhteşem yemeğin tarifine geçelim. İşte malzeme listesi;

Kiremitte Karides İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gram karides
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
  • 2-3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • Damak tadınıza uygun tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kiremitte Karides Nasıl Yapılır?


Fırını önceden ısıtıp boş kiremiti ısınması için fırına koyun. Daha sonra soyulmuş karidesleri bol su ile yıkayın ve suyu süzülsün diye bir kenarı koyun. Sarımsakların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Başka bir taraftan yanmaz tavayı ocağın üzerine koyun ve altını açın. Tava ısındıktan sonra içine tereyağını ilave edip iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra sarımsakları ekleyip kısa bir süre karıştırın.
Sarımsak sotelendikten sonra süzülen karidesleri tavaya ekleyin. Karidesler çok çabuk pişeceğinden dolayı kavurma işlemini kısa tutmak gerekir. 10-15 dakika kavurmak yeterlidir. Karidesin şeffaf rengini bırakıp beyazlaşınca karidesin piştiğini anlayabilirsiniz. Karidesler piştikten sonra altını kapatmadan 1 dakika kadar önce baharatlarını ekleyin ve dilerseniz bu aşamada tuz ve nane de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra altını kapatın. Önceden ısıttığınız kiremiti fırından dikkatli bir şekilde elinizi yakmadan çıkartın. Hazırladığınız karides ve tereyağılı sosu dikkatlice koyun. Yağını eğer az bulduysanız tereyağını kiremitin altına eritmeden bu aşamada koyup üzerine karidesleri koyup pişirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirin. 15 dakika sonunda fırından çıkarıp biraz havalandırın. Kiremitte karides tarifiniz hazır. Dilerseniz yanına bol yeşillikli bir roka salatası ile servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
18.01.2024 23:33:51
Kiremitte Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kiremitte Karides Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kiremitte Karides"
Ege bölgesinde yaşayan biri olarak sürekli kiremitte karides yapıyorum. Ancak artık farklılık arayan biriyim. Sizce kiremitte karides pişmeye yakın kaşar ekleyip fırına tekrardan atsam yemeğim daha lezzetli olur mu? Daha önce deneyen birinin yorumunu bekliyorum.
Ezgi Sönmez . 03.09.2018

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024