Karidesli Salata

Karidesli Salata, karides deniz ürünlerinden biridir. Balıktan sonra en fazla karides tüketilir. Kalori oranı düşük ve doymuş yağ oranı yüksektir. Mineraller açısından oldukça zengin bir besindir. Silindir bir vücudu vardır. Boyları 4 ile 6 cm arasında değişir. Küçük boy karideslere çim çim, orta boy karideslere ise jumbo karides adı verilir.
Karidesin birçok pişirilme şekli vardır. Kabuklu veya kabuksuz şekilde pişirilebilir. Eğer karides salatada kullanacaksa çimçim karides kullanılmalı ve önce haşlayıp sonra kabukları soyulmalıdır. Eğer kızartma, sote ya da güveç yapılacaksa jumbo karides kullanılarak karideslerin önce kabukları soyulmalı ve sonra pişirilmelidir.

Karidesli Salata İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gram çim çim karides
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-5 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 5-6 yaprak marul

Karidesi Haşlamak için

  • 1 litre su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 adet kuru soğan
  • Tane karabiber

Sosu için

  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
Karidesli Salata Nasıl Yapılır?

Karidesli salata yapımında önce karideslerin ayıklanması ile başlanır. Karidesleri ister balıkçıdan temizlenmiş olarak alabilir ya da evde kendiniz de temizleyebilirsiniz. Derin bir tencerenin içerisine su, defne yaprağı, tane karabiber sirke ve kabukları soyulmuş dörde bölünmüş soğan konulur.
Tencere ocağa alınarak suyun kaynaması beklenir. Su kaynadıktan sonra içerisine karidesler atılır. Karideslerin yaklaşık olarak 3-4 dakika haşlanması yeterli olacaktır. Karidesin haşlama suyunda tercihe göre farklı malzemeler de kullanılabilir. Kullanılan her malzeme karidese farklı bir aroma katar. Karides haşlandıktan sonra bir kenara alınarak kabukları soyulur. Kabuklarını soymak için karidesin kafa kısmının gövdesinden ayrılması gerekir. Ardından kabukları koparıp çıkarılır. Kabukları kolay kopartabilmek için önceden karidesin ayakları da koparılabilir. Kabukları soyduktan sonra karidesin dış yüzeyinde koyu gri bir damar görülecektir. Bu damarı da bıçakla çizerek dışarı attıktan sonra karideslerle ilgili işlemler bitecektir. Karidesler bir kenarda beklerken diğer salata malzemeleri hazırlanır. Marul yaprakları, maydanoz ve taze soğan tek tek yıkanarak temizlenir. Daha sonra her biri kesme tahtası kullanılarak ince kıyılır. Domatesler küp şeklinde doğranır. Kuru soğan kabukları soyularak ortadan ikiye kesilir ve hilal şeklinde ince ince doğranır. Karideslerle birlikte tüm malzemeler derin bir salata kasesine alınarak kaşık yardımıyla karıştırılır. Ayrı bir yerde zeytinyağı, limon suyu ve tuz karıştırılır. Hazırlanan sos karidesli salatanın üzerine dökülerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

20.01.2024 11:56:31
Karidesli Salata ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karidesli Salata Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karidesli Salata"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024