Karides Yemekleri

Karides yemekleri, çok faydalı bir besinlerdir. Karides suda yaşayan balıktan sonra çok tüketilen su canlısıdır. Sağlığa çok yararlıdır ve çok fazla tüketilmektedir. Kimi insan yiyecek olarak tüketirken kimi insanda beslemek amacı ile alır. Diyet listelerinin vazgeçilmez etlerinden birisidir. Enerji deposudur. Karides yemekleri çok lezzetlidir ve çorbalarda, salatalarda da karides kullanılmaktadır.
Kansere karşı koruyucu özelliği de vardır. Karides kabuklu ya da kabuksuz olarak tüketilebilir. Karides güveç, karides ızgara, çıtır karides, tava karides gibi çok çeşitli tüketilebilir. Karides temizlenirken önce kafa kısmı koparılır, daha sonra ayakları ve kuyruğu koparılır. Bağırsakları temizlenmelidir. Karides pişirilirken dikkate dilmesi gereken karidesin çok fazla pişmemesidir. Çok fazla pişen karides sert ve lezzetsiz olur. Görsel açıdan çok önemli bir besindir, kokteyl ve salatalarda güzel bir görüntü sağlar ve ayrıca lezzet de katar.

Kremalı karides çorba tarifi malzemeleri

  • 5 su bardağı sıcak su
  • 30 gram tereyağı
  • 1 det orta boy soğan
  • 1 adet kereviz sapı
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet pırasa
  • 1 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 500 gram kabuksuz karides

Kremalı karides çorbası tarifi Nasıl Yapılır?


İlk olarak tereyağı bir tencereye konulur.
Domatesler soyulur ve küp şeklinde doğranarak tencereye ilave edilir. Soğan kereviz de küp şeklinde doğranır, pırasa ince bir şekilde doğranır ve hepsi tencereye ilave edilir. Karışım kavrulduktan sonra karidesler bir tencerede sotelenir ve tencereye eklenir. Sıcak su, karabiber, tuz ve defne yaprağı da eklenerek pişirilir. Tereyağı bir tavada eritilir ve un içerisine eklenir ve kavrulur. Pişen çorbanın içerisine eklenir ve iyice karıştırılır. Bir kâsede yumurta sarısı ve krema çırpılır, çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edilir ve kaynatılır. Daha sonra sıcak bir şekilde servis edilir.

Karides güveç tarifi malzemeleri

  • 500 gram karides
  • 1 su bardağı mantar
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yeşil biber
Karides güveç tarifi Nasıl Yapılır?

Karides yemekleri içindeki güzel bir tariftir. Karidesler yıkanır ve sirkeli suda haşlanır. Daha sonra temizlenir ve bir kabın içerisine koyulur. İçerisine kabın, tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, tereyağı, ketçap eklenir ve karıştırılır. İçerisine küp-küp doğranmış domates, mantar ve yeşil biber eklenir. Karıştırılır ve güveçlere koyulur. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri atılır. Eridikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.
21.01.2024 15:53:45
Karides Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Yemekleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karides Yemekleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024