Karides Tereyağlı

Karides tereyağlı oldukça kolay hazırlanabilen ve hızlı pişen çok lezzetli bir deniz yemeğidir. İştah açıcı tereyağı kokusu ve görüntüsü ile mükemmel bir sofra için ihtiyacınız olan sadece 20 dakika zamandır. 20 dakika gibi kısa zamanda mis gibi lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Karides balıktan sonra en çok tüketilen deniz ürünlerinden bir tanesidir.
Kalori oranı oldukça düşük olup, doymuş yağ oranı yüksek olan karides, küçük bir deniz ürünü olmasına rağmen sağladığı faydalar oldukça büyüktür. Bu besin çok sayıda derde derman olmaktadır. Fazla kilolarınız var ise karides ile diyet yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. İçeriğinde antioksidanlarla dolu bir kapalı kutu vardır, antioksidan açısından oldukça zengindir. Protein deposu olan karides, D ve B3 vitamini, çinko içeriği olan karides cilt yaşlanmasını engeller.

Karides tereyağlı için gerekli malzemeler

  • 1 kg orta boy karides
  • 1 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaçığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Karidesin temizlenmesi için, kullanılan kendine özel bir yöntemi vardır. Temizleme işlemi sırasında önce başının ve bacaklarının daha sonra kuyruğunun tutularak çıkarılması gerekmektedir.

Karides tereyağlı nasıl yapılır?


İlk önce karidesleri yıkayarak kısa bir süre için süzülmeye bırakın. Ardından karidesleri haşlayacağımız derin bir tencereye iki litre su ekleyerek, iki yemek kaşığı sirke ve iki yemek kaşığı tuz koyarak orta ateşte suyu kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra üzerine karidesleri ekleyerek, altı dakika kaynatarak karidesleri haşlayın. Süre bittikten sonra ve karidesler haşlandıktan sonra karidesleri bir süzgeç içerisine alın ve süzgeci soğuk sudan geçirin. Karidesleri soğuk suya tuttuktan sonra kabuklarını soyun. Diğer taraftan sarımsakların kabuklarını soyarak, uzunlamasına iki parçaya bölün.

Diğer taraftan bir tava içerisine bir yemek kaşığı tereyağını koyarak kısık ateşte eritin. Üzerine iki eşit parçaya böldüğümüz sarımsakları ilave ederek hafif kızarıncaya kadar kavurun. Ardından kızaran sarımsakları yağ içerisinden alarak atın. Tereyağı bulunan tava içerisine haşlanmış karidesleri ilave ederek yüksek ateşte 2 dakika süre ile alt üst yaparak karidesleri kavurun. Kavurduktan sonra bir çay kaşığı pul biber ve tuz ilave ederek iyice karıştırın. Güzelce baharatlar ile karidesleri harmanlayıp, servis yapabilirsiniz. Mis kokulu, karides tereyağlı afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Hanefi mezhebince karides helal değildir. Diğer üç mezhepçe helaldir.
21.01.2024 16:32:41
Karides Tereyağlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Tereyağlı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karides Tereyağlı"
Genelde karides yiyen herkes öve öve bitiremiyor ama ben tereyağlı karidesi yedim ve hiç beğenemedim. Sanki biraz çiğmiş hissi veriyor. besin değeri açısından çok besleyici olabilir, fakat ben tadına tekrardan bakmak isteyeceğimi sanmıyorum. benim gibi düşünen başkalarıda var mı?
Umuralp . 31.08.2018

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024