Karides Sosu
Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. Bu sos genelde pane haldeki karidesle tam bir uyum içinde olmaktadır.
Karides sosu için gerekli malzemeleri- 1.5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2.5 tatlı kaşığı mayonez
- 1.
5 tatlı kaşığı hardal
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 sap ince kıyılmış yeşil soğan
- 5-6 sap maydanoz
- 5-6 sap dereotu
Karides Sosu Nasıl Yapılır?
Çukur bir karıştırma kabına önce sıvı malzemelerimizi alıp çırpalım. Sirke, mayonez, hardal soya sosu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak birbirine yedirilmek sureti ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. Sonra normalden çok çok daha ince kıyılmış yeşil soğan, dere otu ve maydanoz sıvı haldeki karışıma eklenir ve çırpılır. Kıvamlı haldeki karışım bir sos kasesine alınır. Bu sosu pane halde kızartılmış tüm tavuk, et ve balık yemekleri ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 13:32:04
Karides Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|