Karides Salatası
Karides Salatası, karides sevenler için harika bir salatadır. Malzemeleri ve baharatlarıyla ağızda damak tadı bırakır. Severek yiyeceğinizden emin olabilirim. Bugün değişiklik olsun derseniz mutlaka karides salatası yapmanızı tavsiye ederim.
Karidesleri Hazırlamak İçin Gereken Malzemeleri- 300- 400 gr
am jumbo karides
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 diş sarımsak
- Karidesleri haşlamak için sıcak su
Karides Salatası Yapmak İçin Gereken Malzemeleri- Yarım göbek marul
- 1 tane büyük salatalık
- 1 tane büyük domates
- 1 tane büyük havuç
- 1 tane küçük soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Karides Salatası; Kıtır Ekmekler için- 5-6 dilim ekmek
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Karides Salatası Nasıl Yapılır?
Öncelikle donmuş olan karidesleri bir büyük tencereye koyun ve içine su ekleyerek 15 dakika kadar kaynatın. (Tencerenin kapağını kapatmayın) Karideslerin baş ve kuyruk bölümlerinin tamamen birleşmesi ile piştiği anlaşılır ve kaynama işlemi sonlandırılır.
Sonra karidesleri soğuk suda bekleterek temizleme işlemini yapınız. Kullandığınız karidesler de baş kısımları da varsa, öncelikle kuyruk ve baş bölümünü kopartın ve dış kabuğunu tamamen alın. Unutmamanız gereken bir şey de var ki, jumbo karides kullanıldığında sırt bölümünü de temizleyin. (Hazırladığınız karidesleri pişirme zamanına kadar buzdolabında bekletin.) Servis yapmadan 10 dakika öncesinde pişirme işlemine başlayabilirsiniz. Bunun için herhangi bir tavaya iki yemek kaşığı dolusu tereyağı konur, ardından bütün baharatları ve yarıya kestiğiniz sarımsağı ilave edin. Karidesleri alt üst çevirerek 10 dakika kadar bu karışım içinde pişirin. Bu tatlandırma aşamasında karideslerin küçülme nedeninden dolayı jumbo karides kullanılması önerilir. Daha sonrasında kıtır ekmeklere geçin ve önce ekmekleri küp şeklinde doğrayın, bir tava içinde hafif kızartın sonra da malzemelerini ekleyin ve tadını verin. Böylelikle tamamen hazır duruma gelmektedir. Salatanızın hazırlığında; önce mayonez, zeytinyağı, nane, tuz ve limonu karıştırarak bir sos hazırlayın. Salatanın yapımında asıl olarak yukarıda belirtilen malzemelerin kullanılması önerilir. Koyacağınız miktarını ve çeşidini kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Doğradığınız bütün malzemeleri sosa bulayın ve servis tabağına alın. Üstüne karidesleri yerleştirin ve sonra kıtır ekmekleri ekleyin sıcak olarak servis edin. Karides Salatası hazır.
Afiyet olsun.
Not: Karides 4 büyük mezhebin 3 tanesinde helaldir. Hanefi mezhebince değildir.
20.01.2024 07:17:41
Karides Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|