Karides Pişirme

Karides pişirme, karides deniz ürünleri arasında balıklardan sonra en fazla tüketilen bir besindir. Kalorisi düşük fakat kolesterol değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle kolesterolü yüksek olanların daha dikkatli ve kontrollü tüketmeleri gerekir. Karides aslında birçok şekilde pişirilebilir. Haşlaması, kızartması, tavası, ızgarası, salatası ya da güveci yapılabilir.
Tüm bunlar farklı soslarla hazırlanarak birbirinden lezzetli şekilde sunumu yapılabilir. Karides tek başına hazırlanabileceği gibi ana yemek balıkların yanında garnitür olarak da tüketilebilir. Diğer tüm balık çeşitleriyle mükemmel uyum sağlar.

Karides pişirme sırasında en önemli unsur kabuklarının ayıklanmasıdır. Bağırsaklarının da temizlenmesi gerekir. Karidesin sırt kısmına bıçak yardımıyla bir çizik atılarak kolayca bağırsakları temizlenebilir. Karides mutlaka çiğken temizlenmelidir. Ayrıca karideslerin kabuklu mu kabuksuz mu pişirilmesi gerektiği de merak konusudur. Eğer karidesi söğüş olarak salatada veya mezede kullanacaksa kabuklu haşlayıp daha sonra soymak gerekiyor. Eğer karidesten sote, güveç, ızgara ya da çorba vb. Yapılacaksa önce kabukların soyulup daha sonra pişirilmesi gerekir. Önce karidesin bacaklarını ve kafasını kopartmak üzerindeki kabuğu çıkartmak için oldukça yardımcı olacaktır. Karidesin kabuğu soyulduktan sonra dış yüzeyinde boydan boya koyu gri renkte bir damar ortaya çıkacaktır. Bu damarında bıçakla çizerek atılması gerekiyor. Karidesin kabukları ve kafaları kesinlikle atılmamalıdır.
Daha sonra balık çorbası veya balık suyu yaparken kullanmak için buzdolabı poşetine koyup buzluğa atılabilir.

Karides pişirme sırasında dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli nokta ise çok fazla pişirilmemesi gerektiğidir. Çok piştiğinde içindeki öz suyunu kaybederek lastik gibi sert bir kıvam alır. Karidesin çiğken beyaz ve yarı saydam bir görüntüsü vardır. Bu görüntü kaybolup pembe bir renk alana kadar pişirmek yeterlidir. Bu süre ortalama olarak 3-4 dakika arası değişir. Karides tava yapmak için karidesin kabuklarını soyduktan sonra tereyağında tuz, kekik, pul biber ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte kavrulur. Karides salatası ya da mezesi yapmak için çimçim veya jumbo karidesler kabuklu veya kabuksuz şekilde haşlanabilir.

Meze şeklinde veya sos eşliğinde sunmak için karidesin kafasını koparıp kabukları üstündeyken haşlanması önerilir. Çimçim diye tabir edilen küçük boy karidesler 2-3 dakika jumbo karides diye tabir edilen büyük boy karidesler ise 4-5 dakika haşlanması yeterli olacaktır. Haşlama suyuna küp şeklinde doğranmış kuru soğan ve yarım fincan sirke ilave edilebilir. Ayrıca haşlama suyuna lezzet katmak için kereviz sapı, maydanoz, defne yaprağı, karabiber ve limon suyu ilavesi de yapılabilir. Pratik bir karides salatası için zeytinyağı, tuz, limon, ince kıyılmış maydanozla birlikte karidesler harmanlanır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapılabilir. Karides ızgara için jumbo karidesler tercih edilebilir. Izgara öncesi karideslerin farklı malzemelerle marine edilmesi gerekir. Bunun için kabukları soyulmamış karideslerle zeytinyağı, maydanoz, kekik, limon suyu, sarımsak karıştırılarak 1-2 saat buzdolabında bekletilmelidir. Daha sonra elektrikli ızgarada veya mangalda sık sık çevirerek pişirilir. Tercihe göre şişe dizilerek de pişirilebilir.
21.01.2024 00:28:49
Karides Pişirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Pişirme Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karides Pişirme"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024