Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması yönüyle de çok tercih edilen bir balık türüdür. Şekli ve görüntüsü sebebiyle almaktan vazgeçenler tadına bir kez baktığı zaman onca zaman bu lezzete nasıl mahrum kaldıklarını pişman olacaktır.
Hatta pişirilmesi de bir o kadar kolay ve kısa sürüyor. Evde karides kolaylıkla yapılabilir veya fırında pişirilebilir. Karides nasıl pişirilir ve ne eklersek daha lezzetli olur. Bunun yöntemini öğrenmek gerekmektedir.

Pişirilmeden önce karides kabukları nasıl ayıklanır?


Karites yapmaya karar verdiğiniz andan itibaren kabuklu ya da kabuksuz olarak mı pişirmek gerektiğini düşünebilirsiniz. Genel olarak karites Salata da kokteyl ve sote olarak yapacaksanız önceden haşlayıp ardından da soymanız size kolaylık oluşturacaktır. Börek de çorbalarda, sote şeklinde veya yapımında kullanacaksanız öncesinde kabukları sormalısınız ve öyle pişirilse daha iyi olur. Karides büyüklüğüne ve cinsine göre, yapacağınız sisteme göre kabuklu ya da kabuksuz pişirebilirsiniz. Balıkçıdan aldıysanız size kabuklarını önceden soyarak verir. Yani elinize Hazır şekilde gelir; fakat buna dikkat etmemiz gereken bir noktada karides kabuklu ve hayvan olduğu için iç organları bizim alışmadığımız şekilde bulunmaktadır. Karides kabuksuz şekilde elinize ulaştı ise sırt bölgesinin içinde yer alan ince bir uyandıran bağırsağı mutlaka temizlemeniz gerekir.
Aksi takdirde yemek yerken o bölge pek hoş gelmemektedir. Karidesi elimizde tutup sırtına boydan boya bir çizik atın ve içinde ipliğe benzer bölümü asılın. Çim çim dediğimiz ufak türde karides aldıysanız eğer bu işler gerekli değildir; ama büyük boy karides aldıysanız mutlaka bu işlemi yapmanız gerekir. Kabukları ile pişirmeyi düşünüyorsanız karides boyu ile kuyruğunu birleştirerek sırt kısmından kürdan ile ipliği alabilirsiniz. Karidesi soyduğumuzda hilal şeklinin dış yüzeyinde boydan boya koyu gri bir damar sizi karşılayabilir. Bu temaları da bıçakla çizerek dışarı atmanız gerekiyor.

Karides pişirilirken dikkat edilmesi gereken hususlar?


Karides pişirirken dikkat edilmesi gereken çok fazla içilmemesi gerektiğidir. Eğer çok pişirilirirseniz suyu gider. Lezzeti kaybolur ve lastik gibi söner. Karides beyaz ve yarık beyaz haline gelir. Pembe renk alana kadar yani ortalama 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olur. Özellikle sote yaparken bu süreyi geciktirmeme konusunda özen göstermelisiniz yoksa suyunu çeker.

Karidesin birçok şekilde pişirme yöntemleri vardır. Haşlayarak, tereyağında kızartarak, tavada, Izgarada, domates eşliğinde ve baharatlı yapabilirsiniz. Ayrıca güveç ve çorbasını da yapabilmeniz mümkündür. Bu yemeklerin üzerine soslar da ekleyerek uygun sofralar kurabilirsiniz. Şimdi size karides ile ilgili bir yemek tarifi vererek gösterelim.

Karides tava


Kolay hazırlanabilir bir yemek istiyorsanız karides tava tam size göredir. Karidesin kabuklarını soğuduktan sonra tereyağını eritip; Birkaç dakika kavurmaya bırakın. Karidesin beyaz rengine dönünce kekik, pul biber, tuz ve isteyebileceğiniz herhangi bir baharatı ekleyerek kavurmaya devam edin. 3-4 dakika sonra yemeğiniz hazır olacaktır. Aynı işlemi tavada pişirirken sarımsak da kullanabilirsiniz. Tereyağı eridikten sonra 2-5 dövülmüş sarımsağı kavurun. Ondan sonra karidesleri atın. Bir dakika daha kavurduktan sonra baharatları ve tuzunu ilave ederek işlemi tamamlayın. Yukarıdaki tarifleri ek olarak domates ve kullanabilirsiniz Tereyağının sarımsakla ile kavurduktan sonra karidesleri atın. İki dakika daha kavurun ardından domates, tuz, kekik, karabiber, pul biber attıktan sonra domates suyu çekince kadar kavurun. Bu yemeği ekstra bir lezzet katacaktır. Karides nasıl pişirilir ve nasıl daha lezzetli olur. Bunu deneyerek öğrenebilirsiniz. Gerisi size kalmıştır.
19.01.2024 02:00:56
Karides Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karides Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveçte Kaşarlı Karides

Güveçte kaşarlı karides, oldukça leziz bir tariftir. Balığı seven, deniz mahsullerini seven herkesin severek yiyeceği bu tarifi özel davetlerinizde içinize s...
Devamını Oku

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024