Karides Nasıl Haşlanır

Karides nasıl haşlanır, öncelikle karidesin kabukları temizlenmelidir. Karideslerin vücudu adeta düşmanlarından korunmak için kalsiyum karbonattan meydana gelen zırh görevi gören kabukla kaplıdır. Kabuklu deniz canlısı sınıfına giren karides eklemli bir deniz canlısıdır. Karidesin 10 tane bacağı vardır ve boyutu çeşitlerine, gelişim evrelerine göre 1-30 santimetre arasında değişmektedir.
Karides içeriğindeki bol D vitamini ve protein sayesinde çocuklarda beyin gelişiminde önemli rol oynar. Boyutlarına göre değişen fiyatlarıyla son derece ekonomik olan karidesi bulmak da bir o kadar kolay. Karides nasıl haşlanır diye akılda oluşan sorulara artık son. Gelelim karidesin nasıl haşlandığına.

Karides Kabukları Nasıl Temizlenir?


Karidesin kabuklarını temizlemek için ilk olarak kafası vücudundan ayrılır. Kabuklarını soymanın pratik yollarından diğeri ise bacaklarını kopararak bacakların vücutla birleşme yerinden tutarak kabuklarını ayırabilirsiniz. Karidesi temizlemek istemiyorsanız veya dokunamıyorsanız balıkçılar tarafından temizlenmiş haliyle satın alabilirsiniz. Balıkçılar her ne kadar işin ustası haline gelse bile temizleme aşamasında gözden kaçan noktalar olabilir. Karidesin yemeğin tadını bozmaması için sırt kısmında bulunan bağırsakların çıkarılması gerekmektedir. Bu işlemi evinizde karidesin sırtına çizk atarak içindeki ipe benzeyen bağırsakları temizlemeniz mümkün. Bu temizleme işlemi büyük oldukları için jumbo ve kanal karideslere uygulanır.

Karides Nasıl Haşlanır?


Karides nasıl haşlanır diye soran veya merak eden kişilerin öncelikle karidesi hangi tarifte kullanacağını belirlemesi en önemli aşamadır. Karides sote, çorba, börek ya da güveçte pişirilecekse ilk olarak kabukları temizlenir ve sonra haşlanır. Eğer karides söğüş şeklinde salatalarda kullanılacaksa öncelikle haşlayıp sonra kabuklar gövdeden ayrılır.

Karides Haşlamak İçin Malzemeleri

  • Karides
  • Yarım tencere su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Karides Nasıl Haşlanır?


Küp küp doğranan soğanlar tuzla birlikte tencereye koyulduktan sonra kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Kaynayan suya karidesler eklenir. Peki karides nasıl haşlanır ve ne kadar sürer? Karideslerin pişme süresi boyutuna göre değişir. Küçük olan karidesler 5-6 dakikada haşlanırken büyük boy karideslerin haşlanma süresi 10-15 dakikayı bulabilir. Damak zevkinize göre haşlama süresini ayarlayabilirsiniz. Karides nasıl haşlanır öğrendiğimize göre artık sofralarımızda yerini rahatça alabilir. Karides temizlenirken çıkan kabuklar haşlanıp suyu çorba yaparken kullanılabilir. Karidesi servis ederken birçok sosla kullanabilirsiniz. Karides haşlanırken içine lezzet versin diye kereviz, maydanoz, defne yaprağı havuç gibi malzemeler koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 08:07:14
Karides Nasıl Haşlanır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Nasıl Haşlanır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karides Nasıl Haşlanır"
Ben denizciyim ve ömrüm balık avında geçti türlü türlü balık yedim karidesi de hep tutarım ama bir türlü pişirmesini beceremiyorum nasıl haşlanır deniz suyunda pişirsem tadı nasıl olır sos ya da baharat eklesem mi ya da sadeve boş suyla mı pişirsem bilemiyorum bi yardımcı olur musunuz kızartsam olır mu
Ören . 29.10.2018 17:40:32

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024