Karides Mangal

Karides Mangal, tarifinde eğer acıyı seviyorsanız hafif acı sos ve baharat kullanarak hazırlanan sosun içinde marine ederek ve bu sosun içinde biraz bekleterek pişirmek çok daha lezzetli olacaktır. Bu tarifi yaparken size Tavsiyem jumbo karides diye adlandırılan türden almanız olacaktır. Aksi halde çimçim diye tabir edilen karides türü şişe geçirmede zorluk çıkaracaktır.
Bir detayda var ki oda jumbo karides, çimçim karidese göre çok daha yağlı bir yapısı olduğundan dolayı ızgaraya çok daha uygundur.

Karides Mangal Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

  • Yarım kilogram karides (Kuyruklarını almak ya da almamak tamamen sizin tercihinize kalmış. Kuyruklar genelde dekor olarak kullanılır. Eğer elinizde çimçim de varsa oda olur)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsağ (İnce ince doğranmış veya dövülmüş)
  • Bir tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Yarim çay bardağı pul biber
  • Yar çay kaşığı kara biber
  • Damak tadınıza göre tuz ayarlayabilirsiniz

Karides Mangal Tarifinin Yapılışı ve Nasıl Yapılır?


Öncelikle karidesleri yıkayıp temizledikten sonra bir süzgece koyup iyice süzülmesini sağlayın. Ardından bir havlu kâğıt yardımıyla fazla suyunu alın. Daha sonra büyükçe bir karıştırma kabına sarımsağı, domates salçasını, zeytinyağını, kekik, pul biber, karabiber, tuz ve son olarak da karidesleri de kabın içine katıp yavaşça nazik bir şekilde karıştırılır.
Karidesler hazırlanan bu sosun içinde yaklaşık olarak yarım saat kadar buzdolabında beklemesini sağlayın. Eğer vaktiniz varsa bu sure 2-3 saate kadar da uzayabilir çünkü ne kadar çok beklerse karides mangal o kadar lezzetli olacaktır. Buzdolabından çıkardıktan sonra biraz oda sıcaklığına gelmesini için biraz bekleyin. Ardından sizleri alarak kardeşlerin kuyruk ve kafa kısmından şişleri geçirerek güzelce dizin. Kalan sosu dökmeyin karidesler pişerken bir fırça yardımıyla üzerine sürebiliriz. Önceden yakıp hazırladığınız mangalın üzerine karidesleri dizin ve kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip orayıda güzelce kızartın. Karides mangal tarifinde dikkat etmeniz gereken yer karidesleri çok da fazla pişirmemek. Elinizde pişireceğimiz ürün jumbo karides ise 3,5-4 dakika pişirmenin yeterli olacaktır eğer çimçim ise pişireceğimiz karides ise sakın 3 dakikayı geçmeyin derim. Çünkü aksi takdirde geçmenizi durumunda karidesler kurur ve sertleşir. Karides mangal tarifiniz hazır.

Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Not: Karides Hanefi mezhebinde helal değildir.
21.01.2024 10:52:00
Karides Mangal ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Mangal Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karides Mangal"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024