Karides Mangal
Karides Mangal, tarifinde eğer acıyı seviyorsanız hafif acı sos ve baharat kullanarak hazırlanan sosun içinde marine ederek ve bu sosun içinde biraz bekleterek pişirmek çok daha lezzetli olacaktır. Bu tarifi yaparken size Tavsiyem jumbo karides diye adlandırılan türden almanız olacaktır. Aksi halde çimçim diye tabir edilen karides türü şişe geçirmede zorluk çıkaracaktır.
Bir detayda var ki oda jumbo karides, çimçim karidese göre çok daha yağlı bir yapısı olduğundan dolayı ızgaraya çok daha uygundur.
Karides Mangal Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?- Yarım kilogram karides (Kuyruklarını almak ya da almamak tamamen sizin tercihinize kalmış. Kuyruklar genelde dekor olarak kullanılır. Eğer elinizde çimçim de varsa oda olur)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsağ (İnce ince doğranmış veya dövülmüş)
- Bir tatlı kaşığı kadar domates salçası
- Bir çay kaşığı kekik
- Yarim çay bardağı pul biber
- Yar çay kaşığı kara biber
- Damak tadınıza göre tuz ayarlayabilirsiniz
Karides Mangal Tarifinin Yapılışı ve Nasıl Yapılır?
Öncelikle karidesleri yıkayıp temizledikten sonra bir süzgece koyup iyice süzülmesini sağlayın. Ardından bir havlu kâğıt yardımıyla fazla suyunu alın. Daha sonra büyükçe bir karıştırma kabına sarımsağı, domates salçasını, zeytinyağını, kekik, pul biber, karabiber, tuz ve son olarak da karidesleri de kabın içine katıp yavaşça nazik bir şekilde karıştırılır.
Karidesler hazırlanan bu sosun içinde yaklaşık olarak yarım saat kadar buzdolabında beklemesini sağlayın. Eğer vaktiniz varsa bu sure 2-3 saate kadar da uzayabilir çünkü ne kadar çok beklerse karides mangal o kadar lezzetli olacaktır. Buzdolabından çıkardıktan sonra biraz oda sıcaklığına gelmesini için biraz bekleyin. Ardından sizleri alarak kardeşlerin kuyruk ve kafa kısmından şişleri geçirerek güzelce dizin. Kalan sosu dökmeyin karidesler pişerken bir fırça yardımıyla üzerine sürebiliriz. Önceden yakıp hazırladığınız mangalın üzerine karidesleri dizin ve kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip orayıda güzelce kızartın. Karides mangal tarifinde dikkat etmeniz gereken yer karidesleri çok da fazla pişirmemek. Elinizde pişireceğimiz ürün jumbo karides ise 3,5-4 dakika pişirmenin yeterli olacaktır eğer çimçim ise pişireceğimiz karides ise sakın 3 dakikayı geçmeyin derim. Çünkü aksi takdirde geçmenizi durumunda karidesler kurur ve sertleşir. Karides mangal tarifiniz hazır.
Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Not: Karides Hanefi mezhebinde helal değildir.
21.01.2024 10:52:00
Karides Mangal ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|