Karides Kolesterol

Karides Kolesterol, Karides kabuklular sınıfından olan silindirik vücutlu ve gövdesi eklemli bir besindir. Her biri yaklaşık olarak 5-6 santim uzunluktadır. Derisi kalsiyum ve karbonattan meydana gelen bir zırhla kaplıdır. Denir ürünleri arasında balıktan sonra en fazla tüketilen besinlerden biridir. Karides tüketimi halk arsında çok yaygın değildir.
Daha çok dışarıda restoran ya da otel gibi yerlerde tüketilir. Karideste bulunan doymuş yağ oranları et ve tavuğa göre daha düşük olduğu için mutlaka tüketilmesi tavsiye edilir.

Karides Kolesterol ve Besin Değerleri Nelerdir?


Küçük bir deniz ürünü olmasına rağmen besin değerleri oldukça yüksektir. Düşük kalorili olmasına rağmen tam bir protein deposudur. Karidesin bir porsiyonu yaklaşık 112 kalori iken 23,7 gram protein içerir. Hayvansal proteine karşın oldukça lezzetli bir alternatif olarak görülebilir. Üstelik 1 gram kadar yağ içererek yağ açısından zayıf bir deniz ürünüdür. B12 ve D vitamini bakımından da oldukça zengindir. 100 gram karides tüketmek vücudun günlük alması gereken B12 vitamini ihtiyacının %30'unu ve selenyum minerali ihtiyacının %62'sini karşılar. Selenyum minerali kanser hücrelerinden vücudu korumasıyla bilinir. Karideste bulunan potasyum oranı da oldukça iyidir. Potasyum her ne kadar kalp sağlığı için önemli olsa da aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.

Karidesin tek olumsuz özelliği ise kolesterol açısından çok yüksek değerlere sahip olmasıdır.
Kolesterol vücutta iki farklı şekilde oluşur. Birincisi karaciğerde üretilen kolesteroldür. Vücuttaki kolesterolün %75 oranındaki kısmını oluşturur ve kalan %25 oranındaki kısmı ise besinlerden alınır. Vücutta bulunan iyi kolesterol olan HDL, kalp krizi riskini azaltırken kötü kolesterol olan LDL, kalp krizi riskini arttırır. Şöyle ki, günde 200 gram karides tüketen bir kişinin kötü kolesterol seviyesi yüzde 2 artarken iyi kolesterol seviyesi yüzde 9 artar. O nedenle karides tüketileceği gün diğer kolesterol içeren besinlerin tüketilmemesinde fayda vardır. Onların yerine et, süt, peynir veya yoğurt gibi protein ağırlıklı besinleri tüketmeye özen gösterilmelidir. Yapılan araştırmalarda kötü kolesterolü yüksek ve iyi kolesterolü düşük olan kişilerin beslenme alışkanlıklarına dikkat etmesi gerekir. Tüm sağlıkçıların ortak görüşü deniz ürünleri arasındaki en sağlıklı besinlerin balıkların olduğu konusudur. Her hafta 1-2 defa da olsa balık tüketilmesi tavsiye edilirken, diğer deniz ürünlerinin ise daha dikkatli tüketilmesi tavsiye edilir.
19.01.2024 20:42:54
Karides Kolesterol ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Kolesterol Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karides Kolesterol"
Deniz ürünleri arasında en fazla sevdiğim deniz ürünü karidestir. Fakat aynı zamanda deniz ürünlerini tüketirken kolesterolümde yüksek olduğu için karidesin kolesterole etkisi var mıdır? Karidesin besin değerleri hakkında bilgi verir misiniz? Aynı zamanda Karidesin, vücudu kansere karşı koruma özelliği var mıdır? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Mehmet . 28.09.2018 13:56:39

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024