Karides Kavurma Tarifi

Karides Kavurma Tarifi; çok besleyici, çok lezzetli ve oldukça kolay ve pratik bir yamak tarifidir. Öncelikle vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. İçinde bulunan omega 3 kaynağı sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan her şeyi rahatlıkla karşılıyor. Bol bol yapıp çocuklarınıza yediriniz. Hem büyümelerine katkı sağlayacak hem de beyin gelişimine büyük artıları olacaktır.
Öğlen ve akşam yemeklerinde kilo aldırma derdi olmadan gönül rahatlığıyla yapıp yiyebilirsiniz. Ayrıca özel davetlerinizde de bu şekilde yaparak sık ve lezzetli bir tabak çıkarabilirsiniz. Bu karides kavurma tarifini kaçırmayın derim.

Karides Kavurma Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?

  • Yarım kilo gram karides
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı kadar domates sosu veya domates salçası
  • 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
  • 1 adet kibrit kutusu büyüklüğünde taze kök zencefil
  • 1 çay kaşığı kadar tane karabiber
  • Yarım çay kaşığı kadar acı sos
  • 1 yemek kaşığı kadar beyaz şarap
  • 1 yemek kaşığı kadar soya sosu

Karides Kavurma Tarifinin Yapılışı ve Nasıl Yapılır?


Öncelikle aldığımız karidesleri ayıklayın ve yıkayın biraz sonra kullanmak için hazır hale getirin. 4 diş sarımsağı da yine aynı şekilde soyup ayıklayarak bekletin. Başka bir tarafından genişçe bir teflon tava alın ve içine listede belirtilen ölçülerde kadar tavaya koyun ve ocağın altını açın ve iyice kızdırın.
Yağ iyice kızdıktan sonra içine taze kök zencefili ince ince doğrayın ve kızgın yağın içine atıp biraz karıştırın. Ardından soyup hazır hale gelen sarımsakları da ince ince dilerek ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Daha önceden hazırlayıp ayıkladığımız karidesleri de karışımın içine ekleyip 2-3 dakika kadar pişirin. Kavrulan karideslerin üzerine dövülmüş tane karabiber ekleyin ve daha sonra domates püresi ve acı sosu da ekleyerek biraz karıştırın. Bu arada domateside soyup küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ile beyaz şarabı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karides kavurma tarifine son olarak yeşil soğanın yeşil kısımlarını da uzun uzun doğrayarak karşıma ekleyin bir iki taşım daha çevirdikten sonra tuzunu ve baharatlarini da ilave edip ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Karides kavurma tarifiniz hazır. Biraz havalandıktan sonra bir servis tabağına alın ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Not: Hanefi mezhebince helal değildir.
19.01.2024 00:55:09
Karides Kavurma Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Kavurma Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karides Kavurma Tarifi"
İyi günler benim size soracağım soru deniz ürünlerini özellikle de balığı çok seven biri olarak karidesin dinimizce helal mi haramı olduğunu merak ediyorum. Cenap için şimdiden çok teşekkür ediyorum hayırlı günler.
Faysal . 03.09.2018

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024