Karideslerin öncelikle yıkanması gerekmektedir. Daha sonra suyunu bırakması için bir süzgeç içerisinde bekletilir. Daha sonrasında sosu için gereken malzemeler olan baharatlar, salça ve havanda ezilmiş sarımsaklar derin bir kâse içerisinde iyice karıştırılıp özenene kadar el ile veya kaşık yardımı ile karıştırılır. Hazırlanan bu karışımın en az yarım saat en fazla iki saat kadar buzdolabında marine edilmesi gerekir.
Böylelikle yapacağımız ızgara karides lezzetini almış olur. Daha sonra marinesi olan karışım buzdolabından alınarak oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar dışarda da bekletildikten sonra, kenarda beklettiğimiz karidesleri kuyruk ve kafa kısmından yani iki ucundan birden şişe geçirerek dizeriz. Karidesler bitene kadar işlem her şiş için tekrarlanır bu arada şişlere ızgara boyutunuza göre adet dizilimi yapın ki az veya çok olup sizleri uğraştırmasın. Özellikle çok sık ve aralıksız yoğun dizilimler hem pişerken sosunu sürmemize engel olur. Hemde aralarının pişmemesine neden olur. Önceden ısıttığımız ızgaramızın üzerine yerleştirilen karides şişleri iki taraflı olarak ortalama üç dört dakika kadar pişirilme esnasında ızgara üzerinde bir fırça yardımı ile sosu üzerine aşamalı olarak sürülür. Bu arada karidesler hakkında bir diğer önemli ayrıntı fazla pişmemesi gerektiğidir. Aksi takdirde lastik gibi kuru bir yapıya dönüşeceğinden yenmesi çok zor bir hal alır.
Izgara karides hazır.
Afiyet olsun.