Güveçte Tereyağlı Karides
Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir deniz ürünüdür. Karidesi kabuklu olarak pişirebileceğiniz gibi kabukları temizlenmiş olarak da alıp yapabilirsiniz. Özellikle omega 3 ve selenyum açısından zengin olan karidesi bu tarifle çocuklarınıza da rahatlıkla yedirebilirsiniz.
Güveçte tereyağlı karides için gerekli malzemeler- 700 gram karides
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 5 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 6-7 dal incecik kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
Güveçte Tereyağlı Karides Nasıl Yapılır?
Soyulmuş karidesleri bol suda güzelce yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için bir süzgece alalım. Daha sonra kâğıt peçete yardımı ile fazla sularını alacak şekilde iyice kurulayalım. Kuru haldeki karideslerin üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, kekik ve fesleğeni atıp aşağı yukarı 20 dakika bekletelim. Bu süre karideslerin malzemeyi içine çekmesi için yeterli bir süre olacaktır. Ezilmiş sarımsakları tavaya alalım ve tereyağı ile soteleyelim. Karidesleri de sotelenmiş sarımsak karışımına ekleyip ağzını kapatıp 10 dakika kadar pişirelim. İlk etapta şeffaf olan karidesler bir süre sonra beyaz hale gelecektir. Ocağın altını kapatalım.
Fırını 180 derecede ısıtalım.
Güveç kabımızı boş bir şekilde fırına koyup ısınmasını sağlayalım. Isınan güveç kabına sotelediğimiz kardeşleri koyup tekrardan fırına atalım. Güvecin içinde sıcak fırında bir 10 dakika daha pişirelim. Güvecimizi fırından aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz atarak servis yapabiliriz. Dilerseniz aynen bu şekilde 1'er porsiyonluk güveç kaplarında da yapabilirsiniz. Görüntü açısından daha iç açıcı olacaktır.
Afiyet olsun.
18.01.2024 22:48:06
Güveçte Tereyağlı Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|