Güveçte Kaşarlı Karides

Güveçte kaşarlı karides, oldukça leziz bir tariftir. Balığı seven, deniz mahsullerini seven herkesin severek yiyeceği bu tarifi özel davetlerinizde içinize sinerek hazırlayabilirsiniz. Tarifte kullanılan karidesi çim çim denilen karideslerle hazırlayacağız. Jumbo karides denilen büyük boydaki karideslere göre daha ehven fiyatı olan çim çim karidesler aslında çok lezzetlidir.
Bunları ister limonlu, zeytinyağlı salata olarak değerlendirebilir, isterseniz böyle güveçte kaşarlı karides hazırlayabilirsiniz. Balık menüsü hazırladığınızda yanında bunu yapabilirsiniz. Çok güzel bir ara sıcak olur. Tek kişilik güveçlerde sunum yaparak, ikramınızı özelleştirebilirsiniz. Üzeri nar gibi kızardığından hem görünümü güzel oluyor hem de lezzeti harika oluyor. Hazırsak hemen işe girişelim. Hepinize kolay gelsin.

Güveçte kaşarlı karides için gereken malzemeler

  • 1 kg çim çim karides
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 adet olgun kırmızı domates
  • 2 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 adet tek kişilik güveç

Güveçte kaşarlı karides nasıl yapılır?


Hazırlıklarımıza önce karideslerle başlayalım. İlk olarak karidesleri yıkayalım ve yıkama sırasında baş kısımlarını kopararak sırtından görünen siyah bağırsağını temizleyelim. Hepsi ayıklandığında, tencerede bol su kaynatmaya başlayabilirsiniz. Su kaynadığında içine sirkeyi ve az miktarda tuzu atalım.
Karidesleri içine atarak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatalım. Karideslerin rengi suyun içinde turuncuya dönecektir. Piştiklerinde hemen süzgecin içine alın. Burada biraz ılındığında ya da soğuk suya tutarak ılıtarak karidesleri ayıklamaya başlayın. Bazı hanımlar çok hamarat oluyor. Karidesleri kaynatmadan bile ayıklayabiliyor. Ancak kaynatıldığında ayıklaması daha kolay oluyor. Parçalanmadan kolayca ayıklayabiliyorsunuz. Önce karideslerin bacak kısımlarını koparın. Ardından sırtındaki kabuklarını çekerek ayırın. İçinden çıkan beyaz etli kısımlarını bir kâsede toplayın. Bu tür karidesler küçük olduğundan, ayıklarken sizi biraz oyalayacak. Ama sonuç harika olacak.

Karideslerin ayıklaması bitince sosu hazırlamaya geçelim. Domatesleri rendeleyelim. Bunu bir tavanın içinde tereyağı ile pişirelim. İçine tuz ve karabiber ilave edelim. Ayıklanmış karidesleri güveçlere eşit şekilde paylaştıralım. Bunlara domatesli sostan koyalım. Fırını 180-200 derecede ısıtarak, bir süre güveçlerdeki karidesi pişirelim. Daha sonra fırındaki güveçlerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştıralım. Tekrar fırına koyup, peynirler kızarıncaya kadar tutalım. Güveçte kaşarlı karides sıcak olarak güveçlerle sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 14:10:07
Güveçte Kaşarlı Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Kaşarlı Karides Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Güveçte Kaşarlı Karides"
Merhabalar. Ben 18 yaşındayım. Gastronomi ve mutfak sannatları bölümü öğrencisiyim. Bugün hocamız final ödevi olarak güveçte kaşarlı karides yapmamızı istedi. Düşük not alırsak dersten kalacağım. Ve ben güveçte kaşarlı karides nasıl yapılır bilmiyorum. Bu nedenle sormak istedim. Güveçte kaşarlı karides için gerekli malzemeler nelerdir? Ve bu yemek nasıl yapılır?
Huri . 06.09.2018 23:36:09

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024