Güveçte Karides

Güveçte Karides, Oldukça besleyici olan karidesi ızgarada, tavada ya da güveçte pişirerek enfes bir lezzet yakalayabilirsiniz. Eğer daha önce hiç yapmadı iseniz bu zamana kadar enfes bir lezzetten mahrum kalmışsınız demektir. Eğer akşam yemeğinde güveçte karides yapmış iseniz hiç şüphesiz herkes sadece güveçte karides yiyecektir. Güveçte karides yapması hiç de zor değil mutlaka deneyin derim.

Güveçte Karides İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bir çay kaşığı pul biber
  • 200 gram temizlenmiş kabukları soyulmuş olan karides (Küçük boy alabilirsiniz büyük boy almanıza gerek yoktur. Ayrıca karidesi kabuklu alacak iseniz 500 gram alın ki kabuklarını soyunca elinizde tam olarak 200-250 gram kadar kalsın.)
  • Bir çay kaşığı tuz (İster iseniz bir buçuk çay kaşığı da atabilirsiniz.)
  • 500 gram kültür mantarı
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki tane orta boy domates
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki tane yeşil biber
  • İki diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir orta boy kuru soğan
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar (Kaşarı kolay bir şekilde rendelemek için buzdolabının dondurucu gözünde bekleterek biraz sertleştikten sonra daha kolay rendelenir.)

Güveçte Karides Nasıl Yapılır?


Bu enfes lezzeti yapmak için öncelikle karidesleri temizleyin ve iyice yıkayarak bir süzgeç içine alın. Daha sonra mantarları iyice yıkayın ve küçük, küçük doğrayın mantarlardan sonra domatesleri de iyice yıkayın ve küp, küp doğrayın.
Sonra kuru soğanın kabuklarını soyun biberler ile soğanı da küçük, küçük doğrayın. Karidesi yapmaya başlamadan önce iki yüz derecede ısıtmış olduğunuz fırın içine güveç kaplarını koyun ve fırın ile ısıtın. Ön işlemlerinden sonra sıra geldi karidesi yapmaya bunun için derin bir tava içerisinde tereyağı ile zeytinyağını iyice erittikten sonra ilk önce daha önceden doğarmış olduğunuz kuru soğanları sonra da sarımsakları ilave ederek yakmadan biraz kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra soğanların içine yeşil biberleri de ilave edin soğan ve biberden sonra bir dakika kadar kavurun ve mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp diriliği geçene dek yedi, sekiz dakika kadar pişirin. Daha sonra pul biberi, domatesi ve karabiberi de ilave edin domatesler suyunu salıp buharlaşana kadar pişirme işlemine devam edin. En son da daha önceden temizlemiş olduğunuz karidesleri tavanın içine ilave ederek iki, üç dakika kadar karideslerin rengi beyaz renk alana kadar iyice kavurun ve ocağın altını kapatın. Daha önceden ısıtmış olduğunuz güveç kapları içine karışımı bölü ve üstlerine bol, bol rendelenmiş kaşar peyniri rendeleyin. Daha sonra fırın içine koyun ve tam beş dakika kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin. Harika güveçte karides artık servise hazır sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Not: Karides 4 büyük mezhepte hanefilerce helal sayılmamıştır.
20.01.2024 06:03:07
Güveçte Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Karides Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Güveçte Karides"
Merhaba, güveçte yapılan karides yemeğini ben de denemek istiyorum ama karideslerin nasıl temizlendiği hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. bunun yanında bu yemeğin üzerine herhangi bir sos eklememiz durumunda lezzetin de artacağını düşünüyorum. Karides temizliği ve sos hakkında yardımcı olur musunuz?
Sehhare . 03.10.2018 19:58:26

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024