Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda üreyen birçok çeşidi mevcuttur. Boyları ortalama olarak 1 cm'den 30 cm'ye kadar değişkenlik gösterdiği görülmektedir. Ülkemizde, de Karadeniz dışında kalan diğer denizlerde avlanmaktadır.

Karides insanlar için çok önemli bir protein deposudur ve bu sebeple de çok fazla kolesterol içermektedir.
Diğer deniz ürünleriyle karşılaştırdığımızda diyet yemekleri yapılırken kolesterol nedeniyle tercih edilmemektedir. Karides sadece protein değil, kalsiyum, omega-3 yağ asitleri, sodyum ve potasyum gibi mineraller yönünden de çok zengin olduğu görülmektedir. Bu nedenle sahip olduğu zengin omega-3 yağ asitleri nedeniyle beyin fonksiyonlarının çok düzenli çalışmasını ve gelişmesini sağlar. Yıl boyunca hem dondurulmuş hem de taze olarak tüketilebilir. Çok çeşitli pişirme yöntemi vardır. Ancak aralarında en çok tercih edilen pişirme yöntemi, Sebze ilavesi ile yapılan karides güveçtir. Gelin şimdi size dondurulmuş karides güveç yapalım.

Dondurulmuş karides için malzemeler

  • Yarım kg. Dondurulmuş karides
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Defne yaprağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır?


Öncelikle 1 litre kaynamış suya sirke ilave yapılır.
Dondurulmuş karidesler kaynayan suyun içine ilave edilir. Yaklaşık 3-4 dakika karidesler suda kaynatılmalıdır. Karidesler sudan alınarak süzülür ve bir kabın içine alınır. 1 adet soğan küçük küpler şeklinde doğranmalıdır. Sarımsaklar ince kıyılmalıdır. Sıvı yağı ve tereyağı konmuş tavaya soğan ilave denilir. Soğanlar az pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra sarımsakları eklenir. Sivri ve kırmızıbiberler ince ince kıyılarak ilave tavaya ilave edilmelidir. 3-4 dakika sonra kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğradığımız domatesleri de eklemeliyiz. Daha sonra önceden süzülen karidesler ve hazırladığımız baharatları da ekleyerek, baharatlar iyice özleşene kadar 2-3 dakika daha kavrulmalıdır. 1 çay bardağı su ve birkaç defne yaprağı ilave ederek yaklaşık olarak 5-10 dakika kaynatılmalıdır. Hazırlanan harç suyunu tamamen çekince tava ocaktan alınmalıdır. Porsiyonluk güveç kaplarının içine paylaştırılarak, önceden ısı ayarlanmış 200 derecelik fırınımızda 20 dakika pişirilmelidir. Pişen güveçlerin üstüne önceden hazırlanmış ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilerek yeniden fırına sürülür. Üzerine eklenen kaşar peynirleri iyice kızarıncaya dek yaklaşık 15 dakika daha pişirilmelidir. Fırından çıkardığımız karides güveçler bir miktar dinlendirildikten sonra sıcak olarak servis yapılmalıdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:20:36
Dondurulmuş Karides ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dondurulmuş Karides Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Karides"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveçte Kaşarlı Karides

Güveçte kaşarlı karides, oldukça leziz bir tariftir. Balığı seven, deniz mahsullerini seven herkesin severek yiyeceği bu tarifi özel davetlerinizde içinize s...
Devamını Oku

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, bib...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024