Dondurulmuş karideslerin çözülmesine beklemeye gerek yok, çünkü kaynar suda biraz haşlayacağız. 1 litre suyun içine, bir yemek kaşığı sirkeyi koyalım ve kaynatalım, kaynayınca içerisine dondurulmuş karidesleri koyalım, ortalama 2-3 dakika karidesleri kaynatalım ve karidesleri çıkararak süzelim bir kenara alalım. Daha sonra soğanı küp-küp doğrayalım ve sarımsakları ince ince kıyalım.
Hazırladığımız soğanı tereyağı ve sıvı yağ ile kavuralım ardından sarımsağı ekleyelim, sivri biber ve kırmızı biberi de ince doğrayarak kavurduğumuz soğan ve sarımsağa ilave edelim. Birkaç dakika sonrası kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri de ekleyelim, daha sonra içerisine karidesleri ve baharatları ekleyerek birkaç dakika kavuralım. Ardından bir çay bardağı su ve defne yapraklarını ekleyip 10 dakika kadar kaynatalım. Hazırladığımız harç suyunu çekince ocaktan alarak porsiyonluk güveç kaplarına bölelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyarak 15 dakika pişirelim, daha sonra fırını açarak güveçlerin üzerine rendelenmiş kaşar koyalım ve kaşarların üzeri kızarana kadar fırında bırakalım. Fırından çıkardığımız karidesler servise hazır olmuştur, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.