Sos malzemelerini bir cam kâsenin içinde pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpalım ve bir kenara alalım. Çukur cam bir kabın içinde beyaz un, mısır unu, yumurta, acı sos, süt ve tuzunu karabiberini atıp karışımı hazırlayalım. Şayet acı sos istemezseniz tatlı olanını da kullanabilirsiniz. Fırınlanmış ve kurutulmuş ekmek kırıntılarını rondodan geçirip toz haline getirelim. Ekmek kırıntılarını, soğanı, sarımsağı, fesleğeni, kekiği, tuz ve karabiberi karıştıralım.
Yıkamış ve kurulanmış olan karidesleri önce sütlü yumurtalı karışıma, ardından ekmek kırıntılı karışıma her tarafına denk gelecek şekilde bulayalım. İyice kızdırılmış sıvıyağın içinde altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartalım. Önceden hazırlamış olduğumuz muhteşem sosla servis edelim.