Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirilebilir. Sonuçta gerçekten lezzetli bir karides yemeği yiyebilirsiniz. Karidesin kendine has bir tadı vardır. Deniz mahsullerini sevenler için karidesin yeri ayrıdır.
Çeşitli şekillerde hazırlandığı içinde çok sevilir. Ancak en fazla karides güveç sevilir. Başlı başına bir ana yemek gibi karides güveci servis edebileceğiniz gibi, isterseniz salata gibi de sunabilirsiniz. Karides zengin bir selenyum kaynağıdır. Ancak ölçülü yemenizde de yarar vardır. Özellikle kolesterol sorununuz varsa, dengeli tüketin. Karidesi pişirmek aslında çok kolay. Sadece karidesin ayıklanması biraz zor olur. Bunun da çaresi var. Hazır dondurulmuş karides alırsanız, hemen karides güveç yapabilirsiniz. Sizler için güzel bir tarif hazırladık. Umarız beğenirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Karides güveç için gereken malzemeler

  • 600-700 gram orta boyda karides
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5-6 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karides güveç nasıl yapılır?


Karidesler dondurulmuş olarak hazırsa, hiç ayıklama derdiniz olmaz.
Ancak taze olarak aldıysanız ayıklamanız gerekecek. Bu yüzden önce bir tencereye su koyarak kaynatmaya başlayın. İçine sirkeyi ve biraz tuzu da atın. Bu arada karideslerin kafasını alarak, sırtındaki bağırsak kısmını temizleyin. Bol suda yıkayarak kaynayan suyun içine atın. Karideslerin rengi bembeyaz, turuncu renge dönüştüğünde pişmiş demektir. Karidesi fazla haşlamamalısınız. Lezzetinin çoğunu böyle yitirir ve tadı lastik gibi olur. Bu yüzden sadece 10-15 dakika haşlanması yeterli olur. Pişince süzgecin içine alarak soğumasını sağlayın. Daha sonra karideslerin kabuklarını özenle ayıklayın.

Şimdi karides güveç için kullanacağımız malzemeleri hazırlayalım. Tavanın içinde tereyağını eritelim. İçinde jüljen doğranmış sarımsak, yeşil biber ve kırmızı biberi sotelemeye başlayın. Mantarları ince doğrayarak içine atalım. Biraz kavrulunca içine küp doğranmış domatesleri atalım. Tuz ve karabiberini ilave edelim. Daha sonra ayıklanmış karidesleri de içine atarak, karıştıralım. Bunu uygun bir tepsi güveç içine yayalım. Fırını 180-200 dereceye ayarlayarak, karides güveci içine koyalım. Yaklaşık 20 dakika kadar pişince karides güveci dışarı alarak, rende kaşar peynirini üzerine yayalım. Yeniden fırına koyarak peynirin eriyip kızarmasını bekleyelim. Karides güveç maydanoz dallarıyla süslenerek, sıcak olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:22:43
Karides Güveç Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Güveç Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karides Güveç Nasıl Yapılır"
Ben denizden babam çıksa yerim diyenlerden biriyim. Genellikle balık restoranlarımda ana yemeğimiz gelene kasar ortaya bir karides güveç ve kalamar söyleyerek afiyetle başlarım. Bizim memlekette deniz olmadığı için bu güzelim balıkları anca tatilde ve iş seyahatlerinde yiyebiliyorum. Ben evde karises güveç yapmak istiyorum. Bunun için ne yapmam lazım?
Tolga . 08.10.2018 17:30:37

Güveçte Kaşarlı Karides

Güveçte kaşarlı karides, oldukça leziz bir tariftir. Balığı seven, deniz mahsullerini seven herkesin severek yiyeceği bu tarifi özel davetlerinizde içinize s...
Devamını Oku

Karides Güveç

Karides güveç, karides tarifleri arasında özel bir yeri olan, lezzetli bir tariftir. Karides bildiğiniz gibi deniz mahsulleri arasında en sevilenidir. İçeriğ...
Devamını Oku

Karides Makarna

Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir k...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır

Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz. Dondurulmuş karides ile taze karide...
Devamını Oku

Karides Balığı

Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgelerinde ya...
Devamını Oku

Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırması ...
Devamını Oku

Güveçte Tereyağlı Karides

Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk pişen bir ...
Devamını Oku

Karides Cipsi

Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hem de çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides

Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda ür...
Devamını Oku

Karides Yemeği

Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides b...
Devamını Oku

Amano Karides

Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırı...
Devamını Oku

Karidesli Noodle

Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. ...
Devamını Oku

Karidesli Pizza

Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezz...
Devamını Oku

Karides Nasıl Temizlenir

Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesle...
Devamını Oku

Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırd...
Devamını Oku

Karides Sosu

Karides Sosu, bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. ...
Devamını Oku

Karides Nasıl Ayıklanır

Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabi ki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir....
Devamını Oku

Sarımsaklı Karides

Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriy...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç

Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaş...
Devamını Oku

Karides Söğüş

Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Son Forum Konuları
Karnında Yumurta Dolu Olan Karidesim Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024