{ "title": "Zeytinyağlı Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Zeytinyagli-Karides-45.jpg", "date": "19.01.2024 21:28:19", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Karides, karides sevenlerin vazgeçemeyeceği bir lezzet olarak bilinir. Bu nadide deniz kabuklusu olan karidesin az oranda kalorili olması ve doymuş yağ bulundurması sebebi ile diğer deniz ürünlerinden kendisini farklı kılmaktadır. Karides görüntü itibari ile çok ilgi çekmese de lezzetini bir tadanlar bir daha asla vazgeçemeyeceklerdir. Karides yapılması ve sofralara servis edilmesi de ayrıca çok kolay ve çabuk olmaktadır. Şimdi sizlere zeytinyağlı karides nasıl yapılır ve gerekli olan malzemelerden bahsedelim.

Zeytinyağlı Karides İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Zeytinyağlı Karides Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı karides için önceden hazırlanan arpacık soğanlar temizlenerek ayıklanır ve zeytinyağı ile kısık ateş de sotelenir. Daha sonra sotelenen soğanların içerisine ayıklanan karidesler eklenerek sotelemeye devam edilir. Daha sonra karidesler pişmeye rengi dönmeye başlayınca doğranmış domateslerde tencereye ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Daha sonra tencere içerisine konulan malzemeler pişmeye yakın olunca daha önceden haşlanan pirinç, kıyılmış fesleğen ve dereotu da tencereye ilave edilerek yaklaşık olarak 5 dakika kadar daha pişirildikten sonra tencere ocaktan indirilir ve zeytinyağlı karides servise alınır ve üzerine zeytinyağı dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }