{ "title": "Yeşil Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Yesil-Karides-85.jpg", "date": "21.01.2024 13:25:44", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Yeşil Karides; Kendine has parlak yeşil rengi olan yeşil karides, Hindistan kökenlidir ve göz alıcı rengi ile oldukça dikkat çeken bir karides türüdür. Vücudu yeşil olan bu karides türünün bazı durumlarda yani ruh haline göre rengi kahverengiye bazen de mavi renge dönüşebilir. Yeşil karidesin renk değiştirmesi sağlıksız olduğunun da bir göstergesi olabilir. Boyu ortalama olarak 3-4 cm olan yeşil karidesler cichlid türleri ile sorun yaşasalar dahil özellikle de canlı doğuranlar ile aynı akvaryumda yaşayabilirler.

Yeşil Karides Bakımı Nasıl Yapılır?

Oldukça dayanıklı olan yeşil karideslerin bakımı da oldukça kolaydır. Her boyuttaki akvaryuma uyum sağlayabilirler Ph değeri 7.0-7.5 olan sularda beslenebilirler. En uygun akvaryum ısısı ise 22-26 derece arasında olmalıdır. Yetişkin olan yeşil karidesler yumuşak sularda yaşasalar dahi yavrularının sağlıklı olarak büyümesi için sert sulara ihtiyaçları vardır. Biraz utangaç bir karides türü olan yeşil karidesler için bol olarak saklanma alanları oluşturulmalıdır.

Yeşil Karides Besleme

Yeşil karidesler için günde bir ya da iki defa yem verilmesi yeterli olur. Çok fazla yem vermek yemin akvaryum tabanında uzun zaman kalmasına neden olur ve fazla yemler bozulacağı su kalitesine büyük bir ölçüde bozar ve ölümlere neden olabilir. Yeşil karideslerin sürekli aynı tür yem ile beslenmeleri yanlıştır. Genellikle yosun ve alg yeğen bu karides türü dondurulmuş artemia, canlı yemler ve pul yemler ile beslenebilir.

Yeşil Karides Cinsiyet ayrımı

Yeşil karideslerin cinsiyetini teşhis etmek oldukça basittir. Dişi yeşil karideslerin erkek karideslere göre çok daha şişman ve geniştir. Bununla beraber dişi yeşil karideslerin rengi erkeklere göre daha koyu yeşildir. Erkek yeşil karidesler ise daha açık yeşil renge sahiptir ve vücutları dişilere göre daha incedir. Dişi karideslerin sırt bölgesinde yer alan şerit erkek karideslerde bulunmaz. Dişi karideslerin karın bölgelerinde parlak limon yeşili renginde olan yumurtaları oldukça kolay görülebilir.

Yeşil Karides Üretme

Bakımı ve üretimi oldukça kolay bir tür olan yeşil karidesin yavruları diğer karides türlerine göre çok daha küçüktür. Ancak yavruları yumurtadan çıktıktan sonra oldukça çabuk yetişkinliğe ulaşır. Bu karideslerin yavruları diğer türlere göre daha hızlı büyür ve yumurtadan çıktıktan bir hafta sonra iki katı büyüklüğe ulaşabilirler. Ancak babaulti türünün yetişkinliğe ulaşma süresi oldukça zaman alabilir.
" } ] }