{ "title": "Tereyağlı Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Tereyagli-Karides-38.jpg", "date": "21.01.2024 12:48:46", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırdığımız ufak boy karideslerden alıyorsunuz ardından ama küçük boyunu bulamadım büyük boy karides aldıysanız da o da olur kısa sürede hemen hazırlarsınız. Kabukları üstündeyken de pişirebileceğiniz gibi soyabiliriz de tabi bu tercih size kalmış ve kuyruk kısmını kopartmadan yaparsak görünüş açısından güzel bir karides hazırlamış oluruz.

Tereyağlı karides yapmak için malzemeler
Tereyağlı karides nasıl yapılır?

Tereyağımızı tavada erittikten sonra ince ince doğradığımız veya dövdüğümüz sarımsağı soteliyoruz. Karidesleri yıkayıp suyunu süzüyoruz. Süzdüğümüz karidesleri, tuz ve pul biberi de ilave edip tavada katıp üç dört dakika kavuruyoruz. Eğer ufak boy karides kullanıyorsanız iki üç dakika yeter. Fazla pişirmemeye özen gösterin. Çünkü bu şekilde vitaminlerini öldürmemiş olursunuz veya karidesler çok kurur bir şeye benzemez. Serviste üstüne ince doğradığımız maydanozları koyarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }