{ "title": "Sebzeli Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Sebzeli-Karides-97.jpg", "date": "21.01.2024 13:42:43", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "Sebzeli Karides, Karidesli bir yemek yaptınız da dikkat etmeniz gereken en önemli husus, karidesin tazeliğidir. Bayat olmamalıdır, bunu karidesin rengin çok kolay anlayabilirsiniz. Taze karides açık pembe bir renk tonuna sahiptir. Bayat karides ise koyu bir alır. Karides taze olduktan sonra yapılan tüm yemekleri çok lezzetli olacaktır.

Sebzeli Karides Malzemeleri
Sebzeli Karides Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarları yıkayıp kabuklarını soyup çıkartalım ve limonlu suya koyalım. Mantarları bıraktıktan sonra limonlu suya o arada biberleri yıkayıp doğrayın. Doğrama işi bittikten sonra mantarları sudan çıkartıp doğrayın. Sırayla domatesleri de kabuklarını soyarak küp-küp doğrayın. Son olarak da sarımsakları soyup eziyoruz. Buzlu karidesleri suyun içine koyarak açtıralım ve yıkayıp. Fırın tepsisine alın içine biberleri, mantarı, sarımsak ve baharat türünü koyup karıştırın. Üzerine yağı gezdirin. Daha sonra domatesi de üstüne serpin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırına atıp. Otuz dakika kadar pişirin. Yemeğimiz hazır.
" } ] }