{ "title": "Kiremitte Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Kiremitte-Karides-29.jpg", "date": "18.01.2024 23:33:51", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kiremitte Karides, tarifi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir tarif olduğundan vücudumuzun ihtiyacı olan eksik değerleri rahatlıkla karşılayabiliyor. Tam bir omega 3 kaynağı olan karides özellikle çocukların beyin ve vücut gelişiminde büyük etkisi bulunmaktadır. Kiremitte karides tarifi oldukça düşük bir kaloriye sahip olduğundan kilo alma riskini de ortadan kaldırıyor. En sevdiğim özelliklerinden biri ise içerisinde omega 3 ile B12 solenyum ve D vitamini değerlerini de içinde barındırıyor olmasıdır. Özellikle yaşlı, hasta ve çocukların bol bol yemesi gereken bir yemek tarifidir. Her zaman donmuş olanı değil de taze karidesleri de tercih etmelisiniz. İsterseniz bu muhteşem yemeğin tarifine geçelim. İşte malzeme listesi;

Kiremitte Karides İçin Gerekli Malzemeleri
Kiremitte Karides Nasıl Yapılır?

Fırını önceden ısıtıp boş kiremiti ısınması için fırına koyun. Daha sonra soyulmuş karidesleri bol su ile yıkayın ve suyu süzülsün diye bir kenarı koyun. Sarımsakların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Başka bir taraftan yanmaz tavayı ocağın üzerine koyun ve altını açın. Tava ısındıktan sonra içine tereyağını ilave edip iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra sarımsakları ekleyip kısa bir süre karıştırın. Sarımsak sotelendikten sonra süzülen karidesleri tavaya ekleyin. Karidesler çok çabuk pişeceğinden dolayı kavurma işlemini kısa tutmak gerekir. 10-15 dakika kavurmak yeterlidir. Karidesin şeffaf rengini bırakıp beyazlaşınca karidesin piştiğini anlayabilirsiniz. Karidesler piştikten sonra altını kapatmadan 1 dakika kadar önce baharatlarını ekleyin ve dilerseniz bu aşamada tuz ve nane de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra altını kapatın. Önceden ısıttığınız kiremiti fırından dikkatli bir şekilde elinizi yakmadan çıkartın. Hazırladığınız karides ve tereyağılı sosu dikkatlice koyun. Yağını eğer az bulduysanız tereyağını kiremitin altına eritmeden bu aşamada koyup üzerine karidesleri koyup pişirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirin. 15 dakika sonunda fırından çıkarıp biraz havalandırın. Kiremitte karides tarifiniz hazır. Dilerseniz yanına bol yeşillikli bir roka salatası ile servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }