{ "title": "Kaşarlı Karides", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Kasarli-Karides-44.jpg", "date": "19.01.2024 12:32:50", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kaşarlı Karides; Karides özellikle omega 3 yağ bakımından çok zengin bir deniz ürünüdür. Ayrıca selenyum minerali bakımından da çok zengin bu ürün özellikle içerisinde bulunan selenyum minerali sayesinde kanser ve ciddi hastalıklara yol açan maddeleri yok ederek etkisiz hale getiren mineraldir. Ayrıca karides tüketimi beyin fonksiyonlarının düzenli gelişmesine yardımcı olur. Bu faydalı deniz ürünü olan karidesin kaşar ile muhteşem birleşmesi olan kaşarlı karidesin malzemelerini ve nasıl yapıldığınından bahsedeceğim.

Kaşarlı Karides İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kaşarlı Karidesin Nasıl Yapılır?

Kaşarlı karides yapımı için öncelikle hazırlanan karidesler yıkanır ve dikenlerine dikkat ederek temizleyin ve temizlenen karidesleri bir kenara alın. Daha sonra sarımsakları soyun ve normal büyüklükte doğrayın ve tava içerisine zeytinyağı koyarak yağın biraz kızmasını bekleyin ve kızan yağ içerisine sarımsakları ilave ederek pembeleşinceye kadar bekleyin isteğe bağlı olarak biraz da tereyağı ilave edebilirsiniz. Tereyağı karideslerin güzel kokmasına ve daha lezzetli olmasına neden olacaktır. Daha sonra kaşarlı karides için hazırlanan taze soğanları, yeşil biber, kırmızı biberleri doğrayın ve bütün bu malzemeleri tava içerisine ilave ederek karıştırın. Daha sonra karışım içerisine ince doğranmış mantar ve karidesleri de ilave ederek sık, sık karıştırmaya devam edin ve kaşarlı karides için domatesleri küp, küp doğrayın ve doğranan domatesler ile kekik, pul biber ve dereotunu da tavaya ilave ederek çok kısa bir süre sonra tavayı ateşten alın. Kaşarlı karides yapılmasında en önemli husus karideslerin 5-6 dakikada fazla ateş de tutulmamasıdır. Çünkü ateş de çok bekletilen karidesler sertleşir. Daha sonra hazırlanan kaşarlı karides harcını küçük güveçlere koyarak önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine alın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirin. Son olarak fırın içerisinde olan güveçlerin üzerine rendelenmiş kaşar ve dereotu ilave edin ve kaşarlar eridikten sonra fırından çıkartın. Kaşarlı karides servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Not: Karides hanefi mezhebinde helal olmayıp diğer üç mezhepçe helal sayılmıştır.
" } ] }