{ "title": "Karidesli Yemek Tarifleri", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karidesli-Yemek-Tarifleri-21.jpg", "date": "21.01.2024 20:21:39", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Karidesli Yemek Tarifleri: Karides kolay hazırlanan ve çabuk pişen oldukça lezzetli hoş kokulu, güzel görüntülü bir deniz ürünüdür. Karideslerle ister fırında ister tavada veya bir makarna içinde birçok çeşitli yemek yapabilirsiniz. Karides ve tereyağı en çok birbirine yakışan büyük lezzettir. Karides bol limon, tereyağı ve baharatlarla birleştiğinde lezzetine doyum olmaz. Bu tarifimde evde bulunan baharatlar ve tereyağı ile karidesleri buluşturacağız.

Fırında Baharatlı Limonlu Karides Malzemeleri: Takriben 4 kişilik.
Fırında Baharatlı Limonlu Karides Nasıl Yapılır?

Karidesleri temizleyin ve iyice yıkayın bir süzgeç içine bırakın İsterseniz karideslerin kuyruk kısmını üzerinde bırakabilirsiniz. Bir orta boy borcam veya güveç kabı olabilir alın içine erittiğiniz tereyağını dökün üzerine sarımsakları ilave edin ve karıştırın. Tereyağının üzerine yıkadığınız limonları ince, ince dilimleyin ve dizin. Karidesleri limonların üzerine yerleştirin ve üzerine baharatları, tuzu serpin Fırını 180 dereye getirin ısınsın, ısınan fırına karides tepsisini koyun ve 10 veya 13 dakika pişirin. Pişme süresi uzun olursa karidesler kurur ve lezzetli olmaz. Karidesler hazır servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tereyağında Sarımsaklı Karidesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler: 4-5 kişilik.
Tereyağında Sarımsaklı Karidesli Makarna Nasıl Yapılır?

Bir orta boy tencereye makarnaları haşlamak için su koyup kaynatın tuzunu ilave edin ve makarnaları haşlayın. Haşlanan makarnaları süzgeçte süzün bir kenara bırakın. Geniş bir tava içerisine 2 çorba kaşığı tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin. Eriyen tereyağının içine kekik, pul biberini, ezilmiş sarımsakları ilave edin 2-3 dakika karıştırın. Bu tavadaki yağın içerisine karidesleri ilave edin ve karidesler pembeleşinceye kadar kavurun ocağı söndürün kenara alın. Makarna haşladığınız tencereye kalan 2 kaşık tereyağını koyun tereyağı eridiğinde içine makarnaları ilave edin karıştırın. Makarnaların üzerine geriye kalan ince kıyılmış roka, maydanoz, parmesan peynirini ilave edin karıştırın. Makarna karışımını roka ve maydanozlar yumuşayana kadar bir, iki dakika ocakta bekletin ve ocağı söndürün. Diğer tavada bulunan karidesleri makarnanın üzerine ilave edin ve iyice harmanlayın sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Not: Hanefi mezhebince karides helal değildir.
" } ] }