{ "title": "Karidesli Pilav", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karidesli-Pilav-38.jpg", "date": "20.01.2024 13:42:19", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Karidesli Pilav, Pilavı bir deniz mahsulü ile denemek isterseniz yapabileceğiniz en nefis tariflerden biridir. Özel günlerde masalarınıza ayrı bir zevk katacak tarif hem çok kolay hem de görünümü açısından da mest edici. Artık karidesi birçok yerde marketler de balıkçılarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Ama yemeğinizdeki lezzeti kat, kat artırmak için karidesi taze olarak almanızı öneririm. Böylece karides lezzetini pilavınıza daha çok verecektir. Karidesli pilavı dilerseniz ana yemek olarak yanında salata ile dilerseniz de ana yemeği balık olan bir menüye dahil edip yapabilirsiniz.

Karidesli pilav için malzemeleri
Karidesli pilav nasıl yapılır?

Baldo pirinçleri sıcak tuzlu suda yarım saat kadar ıslatalım. Tereyağını pilav tenceresine alıp eritelim. Karanfilleri ve çubuk tarçını tereyağının içine atıp aromalarını bırakmaları için birkaç kez çevirelim. İnce kıyılmış kuru soğan ve yeşil soğanları da tereyağına atalım. Süzülmüş pirinçleri ekleyip kavuralım. Kavurma işlemi yaklaşıp 5-6 dakika kadar olsa yeterli gelecektir. Pirinçler beyazlaşınca baharatları ve sıcak suyunu ekleyelim. Kısık ateşte pişirelim. Karidesleri sarımsak, tereyağı ve baharatlarla soteleyelim. Şeffaf renkteki karidesler beyaz bir hal alınca soteleme işlemi yeterli gelecektir. Sotelediğimiz karidesleri pilavın üzerine dökerek servis tabağına alabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }