{ "title": "Karidesli Noodle", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karidesli-Noodle-59.jpg", "date": "19.01.2024 20:32:22", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı Çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. İçine koyulan her şeye ayrı bir lezzet verir. Tarifimizde noodle ve karidesi aynı anda kullanarak muhteşem bir lezzet yaratacağız.

Karidesli noodle için gereken malzemeleri
Karidesli Noodle Nasıl Yapılır?

Noodlerı tıpkı makarna haşladığımız gibi kaynatılmış tuzlu suya atalım. Noodlelar makarnadan daha hassas olduklarından süre tutarak tam 5 dakika haşlayalım. Haşlanan noodleları makarna süzgecine alıp bekletelim. Tavamızı ocağın üzerine alıp boşken iyice ısıtalım. Isınmış olan tavanın içine zeytinyağını döküp sarımsaklar pembeleşinceye kadar çevirelim. Sarımsak aromasını yağa bırakacak ve sarımsağın lezzeti yağa geçecektir. Yıkanıp suyu süzülmüş karidesleri de zeytinyağlı, sarımsaklı karşıma ekleyip soteleyelim. İlk başta şeffaf renkte olan karides beyazlaşmaya başlayacaktır. Karidesler beyaz bir renk alınca Önce jülyen doğranmış havuçlarla biraz daha soteleyelim. Havuçlardan yaklaşık 5 dakika sonra yine jülyen doğranmış kırmızı kapya biberi ve dolmalık biberleri karışıma ekleyelim. İnce doğranmış mantarlar küp doğranmış domatesler ve soya filizlerini de ekledikten sonra soya sosu ve rende haldeki taze zencefilleri de ekleyebiliriz. Taze zencefil bulamazsanız toz halindeki zencefilde kullanabilirsiniz. Bu aşamada soya sosu zaten tuzlu olduğu için tuz eklemesek daha iyi olur. Ama damak tadınıza göre dilerseniz tuz atılabilir. En son aşamada ise nişastamızı su ile açıp karışıma ekleyip karıştıralım ve karidesli noodle çukur bir makarna tabağında servis edelim.
" } ] }