{ "title": "Karides Yemekleri", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Yemekleri-28.jpg", "date": "21.01.2024 15:53:45", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Karides yemekleri, çok faydalı bir besinlerdir. Karides suda yaşayan balıktan sonra çok tüketilen su canlısıdır. Sağlığa çok yararlıdır ve çok fazla tüketilmektedir. Kimi insan yiyecek olarak tüketirken kimi insanda beslemek amacı ile alır. Diyet listelerinin vazgeçilmez etlerinden birisidir. Enerji deposudur. Karides yemekleri çok lezzetlidir ve çorbalarda, salatalarda da karides kullanılmaktadır. Kansere karşı koruyucu özelliği de vardır. Karides kabuklu ya da kabuksuz olarak tüketilebilir. Karides güveç, karides ızgara, çıtır karides, tava karides gibi çok çeşitli tüketilebilir. Karides temizlenirken önce kafa kısmı koparılır, daha sonra ayakları ve kuyruğu koparılır. Bağırsakları temizlenmelidir. Karides pişirilirken dikkate dilmesi gereken karidesin çok fazla pişmemesidir. Çok fazla pişen karides sert ve lezzetsiz olur. Görsel açıdan çok önemli bir besindir, kokteyl ve salatalarda güzel bir görüntü sağlar ve ayrıca lezzet de katar.

Kremalı karides çorba tarifi malzemeleri
Kremalı karides çorbası tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak tereyağı bir tencereye konulur. Domatesler soyulur ve küp şeklinde doğranarak tencereye ilave edilir. Soğan kereviz de küp şeklinde doğranır, pırasa ince bir şekilde doğranır ve hepsi tencereye ilave edilir. Karışım kavrulduktan sonra karidesler bir tencerede sotelenir ve tencereye eklenir. Sıcak su, karabiber, tuz ve defne yaprağı da eklenerek pişirilir. Tereyağı bir tavada eritilir ve un içerisine eklenir ve kavrulur. Pişen çorbanın içerisine eklenir ve iyice karıştırılır. Bir kâsede yumurta sarısı ve krema çırpılır, çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edilir ve kaynatılır. Daha sonra sıcak bir şekilde servis edilir.

Karides güveç tarifi malzemeleri
Karides güveç tarifi Nasıl Yapılır?

Karides yemekleri içindeki güzel bir tariftir. Karidesler yıkanır ve sirkeli suda haşlanır. Daha sonra temizlenir ve bir kabın içerisine koyulur. İçerisine kabın, tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, tereyağı, ketçap eklenir ve karıştırılır. İçerisine küp-küp doğranmış domates, mantar ve yeşil biber eklenir. Karıştırılır ve güveçlere koyulur. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri atılır. Eridikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }