{ "title": "Karides Yemekleri", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Yemekleri-28.jpg", "date": "21.01.2024 15:53:45", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Karides yemekleri, çok faydalı bir besinlerdir. Karides suda yaşayan balıktan sonra çok tüketilen su canlısıdır. Sağlığa çok yararlıdır ve çok fazla tüketilmektedir. Kimi insan yiyecek olarak tüketirken kimi insanda beslemek amacı ile alır. Diyet listelerinin vazgeçilmez etlerinden birisidir. Enerji deposudur. Karides yemekleri çok lezzetlidir ve çorbalarda, salatalarda da karides kullanılmaktadır. Kansere karşı koruyucu özelliği de vardır. Karides kabuklu ya da kabuksuz olarak tüketilebilir. Karides güveç, karides ızgara, çıtır karides, tava karides gibi çok çeşitli tüketilebilir. Karides temizlenirken önce kafa kısmı koparılır, daha sonra ayakları ve kuyruğu koparılır. Bağırsakları temizlenmelidir. Karides pişirilirken dikkate dilmesi gereken karidesin çok fazla pişmemesidir. Çok fazla pişen karides sert ve lezzetsiz olur. Görsel açıdan çok önemli bir besindir, kokteyl ve salatalarda güzel bir görüntü sağlar ve ayrıca lezzet de katar.