{ "title": "Karides Tereyağlı", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Tereyagli-56.jpg", "date": "21.01.2024 16:32:41", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Karides tereyağlı oldukça kolay hazırlanabilen ve hızlı pişen çok lezzetli bir deniz yemeğidir. İştah açıcı tereyağı kokusu ve görüntüsü ile mükemmel bir sofra için ihtiyacınız olan sadece 20 dakika zamandır. 20 dakika gibi kısa zamanda mis gibi lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Karides balıktan sonra en çok tüketilen deniz ürünlerinden bir tanesidir. Kalori oranı oldukça düşük olup, doymuş yağ oranı yüksek olan karides, küçük bir deniz ürünü olmasına rağmen sağladığı faydalar oldukça büyüktür. Bu besin çok sayıda derde derman olmaktadır. Fazla kilolarınız var ise karides ile diyet yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. İçeriğinde antioksidanlarla dolu bir kapalı kutu vardır, antioksidan açısından oldukça zengindir. Protein deposu olan karides, D ve B3 vitamini, çinko içeriği olan karides cilt yaşlanmasını engeller.

Karides tereyağlı için gerekli malzemeler
Karidesin temizlenmesi için, kullanılan kendine özel bir yöntemi vardır. Temizleme işlemi sırasında önce başının ve bacaklarının daha sonra kuyruğunun tutularak çıkarılması gerekmektedir.

Karides tereyağlı nasıl yapılır?

İlk önce karidesleri yıkayarak kısa bir süre için süzülmeye bırakın. Ardından karidesleri haşlayacağımız derin bir tencereye iki litre su ekleyerek, iki yemek kaşığı sirke ve iki yemek kaşığı tuz koyarak orta ateşte suyu kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzerine karidesleri ekleyerek, altı dakika kaynatarak karidesleri haşlayın. Süre bittikten sonra ve karidesler haşlandıktan sonra karidesleri bir süzgeç içerisine alın ve süzgeci soğuk sudan geçirin. Karidesleri soğuk suya tuttuktan sonra kabuklarını soyun. Diğer taraftan sarımsakların kabuklarını soyarak, uzunlamasına iki parçaya bölün.

Diğer taraftan bir tava içerisine bir yemek kaşığı tereyağını koyarak kısık ateşte eritin. Üzerine iki eşit parçaya böldüğümüz sarımsakları ilave ederek hafif kızarıncaya kadar kavurun. Ardından kızaran sarımsakları yağ içerisinden alarak atın. Tereyağı bulunan tava içerisine haşlanmış karidesleri ilave ederek yüksek ateşte 2 dakika süre ile alt üst yaparak karidesleri kavurun. Kavurduktan sonra bir çay kaşığı pul biber ve tuz ilave ederek iyice karıştırın. Güzelce baharatlar ile karidesleri harmanlayıp, servis yapabilirsiniz. Mis kokulu, karides tereyağlı afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Hanefi mezhebince karides helal değildir. Diğer üç mezhepçe helaldir.
" } ] }