{ "title": "Karides Temizleme", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Temizleme-13.jpg", "date": "21.01.2024 00:34:05", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Karides temizleme; Karides deniz mahsullerinin en çok tüketilenlerinin başında gelen bir deniz mahsulüdür. Kafadan bacaklı olan bu deniz mahsulü aynı zamanda kabuklu bir yapıya sahiptir. Bu yapısına göre de üç farklı şekilde sınıflandırılır. Bunların en büyük olanlarına jumbo, orta boylarına kanal ve küçüklerine ise cimcime denir. Karidesin yenme şekillerinin tariflerinde kullanılacak türleri de ona göre adlandırılmaktadır. Çeşitli yöre ve yerlerde isimlerinde değişiklik olabilmektedir. Her deniz mahsulünde olduğu gibi karideslerin de kendisine has temizleme yöntemi vardır. Karides temizleme genel olarak bakıldığında kabuğu ve iç organlarının temizlenmesi gibi görünmektedir. Karidesler temizlenmesi sonucunda pişmeye hazır hale gelir.