{ "title": "Karides Tarifi", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Tarifi-66.jpg", "date": "19.01.2024 16:49:28", "author": "Burak ÖZBİNİCİ", "article": [ { "article": "
Karides Tarifi, Karides \"Decapoda\" olarak da adlandırılan on ayaklı eklem bacaklılar takımına dahil, eti lezzetli ve kıymetli bir su canlısıdır. Denizlerde ve tatlı sularda yaşayan çeşitli türleri bulunan bir canlıdır. Ülkemizde, Karadeniz dışında tüm denizlerimizde pek çok türü bulunmaktadır.

Karides Tarifi için Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Karides Tarifi Nasıl Yapılır?

Karidesleri iyice yıkayıp, süzün. Bu sırada da sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağını tava içerisine koyup kızdırın. Rendelenmiş sarımsaklara pul biber atıp 1 dakika karıştırın. Yıkayıp süzmüş olduğunuz karidesler ve limon suyunu ekleyip baharatlar ile iyice karıştırın. Yaklaşık olarak 5-6 dakika kavrulana kadar karıştırın. Son olarak hazırlamış olduğumuz tuz ve karabiberi üzerlerine ekleyip ocaktan alın. Üzeri için hazırlanmış olan maydanoz ve rokadan bir tutam ekleyerek karıştırın ve sıcak bir şekilde servise sunun.

Afiyet Olsun.
" } ] }