{ "title": "Karides Sote", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Sote-11.jpg", "date": "21.01.2024 17:15:09", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Karides sote, oldukça pratik karides yemeklerinden biridir. Karides sevenler içine inanılmaz bir lezzet. İster balığın eşliğinde, isterseniz tek başına ikram edebileceğiniz karides sote hazırlamaktan sizde zevk alacaksınız. Karides içerdiği selenyum sayesinde kanser karşıtı bir deniz mahsulüdür. Abartmadan tüketmenizi her zaman öneririz. Balık sofralarına her zaman yakışır. Tek sorun karidesi ayıklamaktır. Bunun için hanımlar pek evde yapmayı istemez. Ama alıştığınızda karides ayıklama size zor gelmeyecek. Bu lezzet için vereceğiniz emeğe değdiğini düşüneceksiniz. İsterseniz fazla beklemeden hazırlıklara başlayalım. Akşama leziz bir tarif hazırlayacağız. Hepinize kolay gelsin.

Karides sote için gereken malzemeler
Karides sote nasıl yapılır?

Karidesler ayıklanmadıysa, önce onları ayıklamalıyız. Hazır dondurulmuş karides kullanacaksanız buna gerek kalmaz. Ancak çözünen karideslerin sırtındaki bağırsağını bıçakla temizlemeniz gerekir. Karides sote yapacağımız için karidesleri haşlamadan ayıklayacağız. Önce kafasını kopartarak, sırtındaki bağırsağı bir kürdan yardımıyla alın. Bu işlemleri taze karides için yapıyoruz. Ardından alt kısımdaki bacaklarını koparın. Sonra karidesin sırtındaki kabuğu çıkararak ayıklama işlemini tamamlayın. Bütün karideslere bu işlemi uygulayacaksınız. Sonra hepsini yıkayın ve süzgünün içine koyun. Burada karidesler süzülürken bizde diğer hazırlıklarımızı tamamlayalım.

Karides sote yapacağımız tavada tereyağını eritelim Yağ kızdığında içine ikiye üçe böldüğümüz sarımsakları atarak yağda biraz çevirelim. Bu sayede sarımsak aromasını daha kolay sote içine verecektir. Bu arada yeşil biberleri tercihen halka şeklinde doğrayarak tavanın içine atın. Malzemeleri sotelemeye devam edin. Ardından hemen yağ kızgınken hemen ayıklanmış karidesleri içine atın. Bunları da soteleyin. Karidesler ısıyı görünce beyazlaşmaya başlayacaktır. Piştiğine inandığınızda, tavaya ince doğranan mantarları atın. Bu malzemelerin hepsini bir süre pişirmeye devam edin. En son olarak küçük küp doğranmış domatesleri de tavaya ilave edin. Karides sote içine tuzunu ve karabiberini koyarak tatlandırın. Domateslerde suyunu çekince nefis karides sote hazır olacak. Konuklarınıza sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }