{ "title": "Karides Sosu", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Sosu-75.jpg", "date": "20.01.2024 13:32:04", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Karides Sosu, bu sosun asıl adı \"remoulade\" sosudur ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. Bu sos genelde pane haldeki karidesle tam bir uyum içinde olmaktadır.

Karides sosu için gerekli malzemeleri
Karides Sosu Nasıl Yapılır?

Çukur bir karıştırma kabına önce sıvı malzemelerimizi alıp çırpalım. Sirke, mayonez, hardal soya sosu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak birbirine yedirilmek sureti ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. Sonra normalden çok çok daha ince kıyılmış yeşil soğan, dere otu ve maydanoz sıvı haldeki karışıma eklenir ve çırpılır. Kıvamlı haldeki karışım bir sos kasesine alınır. Bu sosu pane halde kızartılmış tüm tavuk, et ve balık yemekleri ile tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }