{ "title": "Karides Soslu Makarna", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Soslu-Makarna-28.JPG", "date": "22.01.2024 01:52:54", "author": "damla şahin", "article": [ { "article": "
Karides Soslu Makarna, Karides tatlı sularda ya da denizde yaşayan uzun gövdesi silindirimsi, solungaçları yaprak halinde on ayaklı yenebilen birçok türü bulunan hayvan ismidir. Karides oldukça kolay hazırlanabilen ve hızlı pişen tadı oldukça lezzetli bir deniz üründür. İştah açıcı koku ve görüntüsü ile sofranıza mükemmel bir tat sağlayacaktır. Tek yapmamız gereken makarnayı haşlamak karides için spaghetti ya da fettucine makarna kullanabilirsiniz. Size vereceğim tarif 5-6 kişiliktir.

Karides Soslu Makarna Malzemeleri
Karides Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Tava ya da tencerede hazırlayabilirsiniz. Fakat wok tavada daha çok rahat edeceksiniz. Zeytinyağı, tereyağı ekleyip eritiniz. Diğer yandan minik soğanlarınızı ve sarımsakları minik minik doğrayıp kızgın yağda ekleyiniz. Soğanlar ölene kadar domatesleri doğrayınız. Karidesleri önceden buzluktan çıkartınız. Sıcak suda kolay çözülmesi için bekletiniz. Daha sonra kavurduğunuz soğanların üzerine ekleyip 10-15 dakika kadar pişirmeye bırakınız. Karides suyunu verecektir buharlaşmasını bekledikten sonra karidesleri tel ayırıcı ile başka bir tabağa alınız. Kalan suyun içerisine kremayı koyunuz. Krema biraz ılıyana kadar piştikten sonra içerisine roka yapraklarını doğrayıp ilave ediniz. Daha sonra domatesleri ekleyip iki üç dakika pişirmeye bırakınız. Sosunuz kıvamlı hale gelince karidesleri ekleyin ve 5 dakika pişirin. Üzerine baharat ve acı seviyorsanız pul biber, kara biber ekleyiniz. Hazırladığınız cevizleri ufalayıp ekleyiniz. Sosunuz karides ile kısık ateşte pişmesi için bırakınız. Karideslerin yumuşamasını sağlayacaktır. Diğer yardan kaynayan su içine 1 yemek kaşığı zeytin yağ, bir yemek kaşığı tuz ekleyip makarnanın içerisine atınız. Makarnanın suyu damak tadına göre olsun çok kuru olmasın pişirme süresi 10 dakikadır. Bu arada sosunuz güzelce kıvamlı hale gelecektir. Makarnayı süzdükten sonra yıkamadan sıcak sosu ekleyiniz. Ekledikten sonra makarnayı ve sosu harmanlayınız. Beraberinde ocakta biraz kavurduktan sonra. Ocaktan alınız ve servis ediniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }