{ "title": "Karides Söğüş", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Sogus-22.jpg", "date": "21.01.2024 15:35:05", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere bile yiyip tadına bakan kişiler adeta karides söğüşün etkisi altından kurtulamamış bir lezzet olduğunu söylemişlerdir.

Karides kalori bakımından az yağ oranına sahiptir ve vitamin bakından zengindir. Bu sebeple sosyete sofralarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer almaktadır. Size şu an o kadar kolay ve çar çabuk yapabileceğiniz bir karides söğüş tarifimi vereceğim tadı damağınızda kalacak ağzınızın sulanmasını şimdiden görebiliyorum hadi başlayalım öncelikle aşağıda malzemeleri hazırlayınız.

Karides söğüş için malzemelerimiz
Şimdi gelelim karides söğüş yapılışına

Öncelikle karidesleri bir süzgece döküyoruz sonra iyice bol suyla karidesleri yıkıyoruz, iyice ovuştura ovuştura fazlada sıkmayın cırtlatırsınız. Yıkadıktan sonra derin bir tencere alın içine suyu doldurun yıkadığımız karidesleri ekleyip üzerine tuzu da koyup haşlamaya başlayın karidesler haşlandıkça köpürecektir köpükleri kaşık ya da kepçe yardımıyla alabilirsiniz. Haşlanan karidesleri süzgeçte süzdükten sonra kabuklarından ayırıp ayıklıyoruz yani soyuyoruz. Karidesleri bir güzel soyduktan sonra şekilli güzel bir servis tabağına koyun ardından üstü için bir limonu sıkıp bir kahve fincanı sızma zeytinyağı ile karıştırıp karideslerin üzerine gezdirerek dökün. Daha sonrasında maydanozlarımızı bıçakla ince ince kıyarak karides söğüş üzerine döküp servis yapabilirsiniz.

Haydi afiyet şeker olsun.
" } ] }