{ "title": "Karides Pişirme", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Pisirme-79.jpg", "date": "21.01.2024 00:28:49", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Karides pişirme, karides deniz ürünleri arasında balıklardan sonra en fazla tüketilen bir besindir. Kalorisi düşük fakat kolesterol değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle kolesterolü yüksek olanların daha dikkatli ve kontrollü tüketmeleri gerekir. Karides aslında birçok şekilde pişirilebilir. Haşlaması, kızartması, tavası, ızgarası, salatası ya da güveci yapılabilir. Tüm bunlar farklı soslarla hazırlanarak birbirinden lezzetli şekilde sunumu yapılabilir. Karides tek başına hazırlanabileceği gibi ana yemek balıkların yanında garnitür olarak da tüketilebilir. Diğer tüm balık çeşitleriyle mükemmel uyum sağlar.