{ "title": "Karides Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Nasil-Haslanir-33.jpg", "date": "20.01.2024 08:07:14", "author": "Kübra Akgüneş", "article": [ { "article": "Karides nasıl haşlanır, öncelikle karidesin kabukları temizlenmelidir. Karideslerin vücudu adeta düşmanlarından korunmak için kalsiyum karbonattan meydana gelen zırh görevi gören kabukla kaplıdır. Kabuklu deniz canlısı sınıfına giren karides eklemli bir deniz canlısıdır. Karidesin 10 tane bacağı vardır ve boyutu çeşitlerine, gelişim evrelerine göre 1-30 santimetre arasında değişmektedir. Karides içeriğindeki bol D vitamini ve protein sayesinde çocuklarda beyin gelişiminde önemli rol oynar. Boyutlarına göre değişen fiyatlarıyla son derece ekonomik olan karidesi bulmak da bir o kadar kolay. Karides nasıl haşlanır diye akılda oluşan sorulara artık son. Gelelim karidesin nasıl haşlandığına.

Karides Kabukları Nasıl Temizlenir?

Karidesin kabuklarını temizlemek için ilk olarak kafası vücudundan ayrılır. Kabuklarını soymanın pratik yollarından diğeri ise bacaklarını kopararak bacakların vücutla birleşme yerinden tutarak kabuklarını ayırabilirsiniz. Karidesi temizlemek istemiyorsanız veya dokunamıyorsanız balıkçılar tarafından temizlenmiş haliyle satın alabilirsiniz. Balıkçılar her ne kadar işin ustası haline gelse bile temizleme aşamasında gözden kaçan noktalar olabilir. Karidesin yemeğin tadını bozmaması için sırt kısmında bulunan bağırsakların çıkarılması gerekmektedir. Bu işlemi evinizde karidesin sırtına çizk atarak içindeki ipe benzeyen bağırsakları temizlemeniz mümkün. Bu temizleme işlemi büyük oldukları için jumbo ve kanal karideslere uygulanır.

Karides Nasıl Haşlanır?

Karides nasıl haşlanır diye soran veya merak eden kişilerin öncelikle karidesi hangi tarifte kullanacağını belirlemesi en önemli aşamadır. Karides sote, çorba, börek ya da güveçte pişirilecekse ilk olarak kabukları temizlenir ve sonra haşlanır. Eğer karides söğüş şeklinde salatalarda kullanılacaksa öncelikle haşlayıp sonra kabuklar gövdeden ayrılır.

Karides Haşlamak İçin Malzemeleri
Karides Nasıl Haşlanır?

Küp küp doğranan soğanlar tuzla birlikte tencereye koyulduktan sonra kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Kaynayan suya karidesler eklenir. Peki karides nasıl haşlanır ve ne kadar sürer? Karideslerin pişme süresi boyutuna göre değişir. Küçük olan karidesler 5-6 dakikada haşlanırken büyük boy karideslerin haşlanma süresi 10-15 dakikayı bulabilir. Damak zevkinize göre haşlama süresini ayarlayabilirsiniz. Karides nasıl haşlanır öğrendiğimize göre artık sofralarımızda yerini rahatça alabilir. Karides temizlenirken çıkan kabuklar haşlanıp suyu çorba yaparken kullanılabilir. Karidesi servis ederken birçok sosla kullanabilirsiniz. Karides haşlanırken içine lezzet versin diye kereviz, maydanoz, defne yaprağı havuç gibi malzemeler koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }