{ "title": "Karides Meze", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/karides-meze-901.jpg", "date": "20.01.2024 03:32:56", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "Karides Meze, Karides mezesi lezzetli salata çeşitlerinin arasına girer. Karides mezesini ister kahvaltıda ister akşam yemeğinden isterseniz de bir rakı sofrasında tüketebilirsiniz. Beğeneceğiniz güzel bir karides mezesi tarifini paylaşacağım şimdi sizlerle.

Karides Meze Malzemeleri
Karides Meze Nasıl Yapılır?

Karidesleri önce yıkayalım. Sonra üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip 20 dakika kadar kaynatalım. 20 dakika sonra süzelim ve soğuduktan sonra, karidesi temizlemek için sağ elini kullanan kişi karideslerin sırtı avuç içine gelecek şekilde sol elin parmakları arasına karidesi alır ve sağ eli ile başını koparın. Daha sonra kuyruğun üstüne bastırıp çekerek kuyruk tarafındaki kabuğunu çıkarın. Ardından karideslerin üstünde bulunan kabukları iç kısmından sırta doğru kaldırılarak soyulur. En sonunda bir kürdan yardımı ile sırtın ortasından“enine batırıp yukarı doğru çekilerek” içi temizlenir. Ardından karidesler bol su ile yıkanır ve süzülür.

Karidesleri yıkadıktan sonra bir salata tabağına alalım. Üzerine zeytinyağını, tuzunu, limon suyunu ve doğramış olduğumuz maydanozları ekleyip birbirini alması için karıştıralım. Süslemek içinde üstüne kaşar peyniri rendeleyerek serpelim. Karides mezemiz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }