{ "title": "Karides Kızartması", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Kizartmasi-41.jpg", "date": "19.01.2024 11:03:07", "author": "Hasan KILINÇ", "article": [ { "article": "Karides Kızartması, Karides denizel türlerin kabuklular sınıfındadır. On adet eklem bacağa sahiptir. Çimçim, orta ve jumbo olmak üzere üç sınıfa ayrılan karides familyasının boyları 1-30 cm arasında değişmektedir. Bacaklarının ilk dört çiftini yumurtalarını taşımak amacıyla kullanan karides pişirmesi kolay, az kaloriye sahip olması ve yağ oranının azlığından en fazla tercih edilen deniz mahsullerindendir. Karides kızartması, karides haşlama, karides salatası ve karides ızgara en fazla tercih edilenlerdir.

Karides Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
Karides Kızartması Nasıl Yapılır?

Pul biber ve unu önce iyice harmanlıyoruz, birbirine karıştırdıktan sonra karideslerimizi bu pul biber ve unun içine atıp iyice karıştırıyoruz. Karidesler tamamen unla kaplandıktan sonra tavaya koyduğumuz sıvı yağımızın ocakta biraz kızmasını bekliyoruz. Sıvı yağ kızmaya başladığında karidesleri tavaya koyuyoruz. Ardından tereyağını da ilave ettikten sonra 7-8 dakika kadar kızartıp ocaktan alıyoruz. Karides Kızartması artık mükemmel bir sunum için hazır.

Afiyet olsun.

Not: Karides Hanefi mezhebince helal sayılmaz.
" } ] }