{ "title": "Karides Kızartma", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Kizartma-97.jpg", "date": "19.01.2024 18:37:50", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Karides Kızartma, Karides denizlerin soğuk yerlerinde yaşamayı seven kendi türleri ile çok yakın bir biçimde yaşayan eklem bacaklı familyasına ait bir türdür. Karidesin uzunluğu tam altı santimetredir eklem bacaklı familyasına ait olan karideslerin dünya çapında en çok bilinen çeşitlerinden birisi de Penaeus kerathurus türüdür. Bu çeşidi oluklu karides, çil karides ve Akdeniz karides adları ile de bilinir. Karidesler de en çok Avrupa ülkelerinin denizleri ile Kuzey Amerika denizlerinde görülür. Karides eklemli bir gövde yapısına sahip olmak ile aynı zamanda da silindirik bir dış görüntüsüne sahiptir. Karideslerin dışarıdan gelebilecek olan zararlı etkenlerden korunmaları amacı ile vücutları karbonat ile kalsiyumdan meydana gelen sert bir katman ile kaplı olur. Tuzlu ile tatlı suların hepsinde de yaşayabilme özelliğine sahip olan karidesler tam on ayağı olan bir eklem bacaklı olmaları ile de oldukça dikkat çeker. Çok farklı fiziksel görüntülerinden dolayı çoğu kişi evlerinde akvaryum içinde beslerken lezzet bakımından da balık seven kişilerin çok sık bir şekilde tüketmedikleri deniz canlıları arasında yer almaktadır.

Karides Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
Karides Kızartması Nasıl Yapılır?

Bu enfes tarif için öncelikle tuzu, unu ve pul biberi bir kap içinde iyice harmanlayın. Daha sonra karidesleri una bulayın ve tava içine sıvı yağ ilave edin ve yağ hafif kızdıktan sonra karidesleri kızgın yağın içerisine atın. Bu arada tereyağını da ilave edin ve 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran karidesleri kâğıt havlu sermiş olduğunuz servis tabağı içine alın ve sıcak, sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }