{ "title": "Karides Kavurma Tarifi", "image": "https://www.karides.gen.tr/images/Karides-Kavurma-Tarifi-28.jpg", "date": "19.01.2024 00:55:09", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Karides Kavurma Tarifi; çok besleyici, çok lezzetli ve oldukça kolay ve pratik bir yamak tarifidir. Öncelikle vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. İçinde bulunan omega 3 kaynağı sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan her şeyi rahatlıkla karşılıyor. Bol bol yapıp çocuklarınıza yediriniz. Hem büyümelerine katkı sağlayacak hem de beyin gelişimine büyük artıları olacaktır. Öğlen ve akşam yemeklerinde kilo aldırma derdi olmadan gönül rahatlığıyla yapıp yiyebilirsiniz. Ayrıca özel davetlerinizde de bu şekilde yaparak sık ve lezzetli bir tabak çıkarabilirsiniz. Bu karides kavurma tarifini kaçırmayın derim.

Karides Kavurma Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
Karides Kavurma Tarifinin Yapılışı ve Nasıl Yapılır?

Öncelikle aldığımız karidesleri ayıklayın ve yıkayın biraz sonra kullanmak için hazır hale getirin. 4 diş sarımsağı da yine aynı şekilde soyup ayıklayarak bekletin. Başka bir tarafından genişçe bir teflon tava alın ve içine listede belirtilen ölçülerde kadar tavaya koyun ve ocağın altını açın ve iyice kızdırın. Yağ iyice kızdıktan sonra içine taze kök zencefili ince ince doğrayın ve kızgın yağın içine atıp biraz karıştırın. Ardından soyup hazır hale gelen sarımsakları da ince ince dilerek ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Daha önceden hazırlayıp ayıkladığımız karidesleri de karışımın içine ekleyip 2-3 dakika kadar pişirin. Kavrulan karideslerin üzerine dövülmüş tane karabiber ekleyin ve daha sonra domates püresi ve acı sosu da ekleyerek biraz karıştırın. Bu arada domateside soyup küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ile beyaz şarabı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karides kavurma tarifine son olarak yeşil soğanın yeşil kısımlarını da uzun uzun doğrayarak karşıma ekleyin bir iki taşım daha çevirdikten sonra tuzunu ve baharatlarini da ilave edip ocağın üzerinden alın ve altını kapatın. Karides kavurma tarifiniz hazır. Biraz havalandıktan sonra bir servis tabağına alın ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Not: Hanefi mezhebince helal değildir.
" } ] }